Sari la conținut

Elevii liceului de Informatică, la un pas de marea performanță

elevii-liceului-de-informatica-la-un-pas-de-marea-performanta

Elevii liceului de Informatică Grigore Moisil din Brașov sunt la un pas de marea performanță. Din păcate, pentru a reuși acest lucru, trebuie să facă rost de banii necesari deplasării în Statele Unite ale Americii, unde sunt invitați să participe la concursul American Computer Science League.

American Computer Science League (ACSL) a dat din nou startul pentru elevii de liceu. Printre cei înscrişi anul acesta se numără şi elevii Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov, recunoscut formator de informaticieni, cu un prestiogios palmares intern şi internaţional.

La concursul din America, elevii brașoveni concurează, în prima fază, alături de reprezentanţii a 225 de licee din Statele Unite, Canada, Europa şi Japonia dovedind, într-un regim de mare obiectivitate, că pregătirea lor în domeniul programării calculatoarelor este excelentă.

În această lună va avea loc în Barrington High School in Barrington, Rhode Island, confruntarea finală între cele mai bine plasate licee în etapele la distanţă anterioare. Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov și-a propus să participe cu o echipă pentru categoria Intermediate 5. La etapele preliminare, desfăşurate pe internet, s-au obţinut punctaje foarte apropiate de maxim sau chiar maxime.

Din păcate, nici şcoala și nici familiile elevilor brașoveni nu vor putea acoperi integral costurile transportului şi al şederii în SUA, în jur de 2500 USD/persoană, care să acopere cumpărarea biletelor de avion, a cheltuielilor de cazare şi masă, transportul pe continentul american, taxa de viză și taxele de concurs.

Depinde așadar, în mare măsură, de înţelegerea şi bunăvoinţa noastră, a tuturor, ca şi în acest an elevii de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov să se întoarcă învingători dintr-o confruntare internaţională a tinerelor elite.

Comentarii

Ultimă oră