Sari la conținut

Elevii învaţă să înţeleagă problemele globale prin jocul „Cuib”

elevii-invata-sa-inteleaga-probleme-globale

Până în luna aprilie a anului viitor, un joc - Cuib - centrat pe migraţia păsărilor îi va ajuta pe elevi de vârste mici din 18 şcoli din România să înţeleagă probleme globale precum migraţia oamenilor sau probleme de mediu precum încălzirea globală sau deşertificarea.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului includ o serie de runde de joc ce vor avea loc în școli din București, Brașov, Covasna și Harghita. În cadrul acestui proiect vor fi donate şcolilor partenere mai multe jocuri, oferind o nouă metodă interactivă de învățare și predare, captivantă pentru elevi dar și pentru profesori în egală măsură.


 Prin acest proiect Asociaţia Carpaterra le propune elevilor și profesorilor lor o nouă metodă de abordare a temelor globale, un mod ludic și interactiv prin care elevii de școală primară pot ajunge să cunoască probleme ale întregii planete, pot descoperi împreună avantajele cooperării, dar mai presus de toate pot dezvolta un interes autentic și un respect profund față de mediul înconjurător.

Scopul principal este acela de a încuraja elevii ca prin intermediul poveştii binecunoscute a păsărilor migratoare să reflecteze asupra unor probleme globale cum ar fi modificările climatice, deșertificarea, necesitatea diminuării gradului de poluare și importanța unei vieți sănătoase. Jocul, ilustrând motivele pentru care păsările migrează, încurajează elevii să înțeleagă motivele pentru care oamenii înșiși migrează, jocul fiind în esență o invitație de a considera migrația oamenilor ca fiind la fel de naturală ca migrația păsărilor.

În total, 50 de profesori îi vor învăţa pe 1.000 de copii, în joacă, despre lumea păsărilor, dar şi a oamenilor care migrează. Pentru că ceea ce se învaţă prin joc este mult mai bine receptat de către copii.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Comentarii

Ultimă oră