Sari la conținut

Elevii de la „Winners-2-Bv”, jurnalişti cu spirit de aventură

25 de elevi ai Şcolii Generale Nr. 2 Braşov, membrii echipajului „Winners-2-Bv”, câştigător al concursului naţional de proiecte eco-civice şi ai unei finanţări de 5000 de euro pentru implementarea unui proiect de jurnalism şcolar, au fost timp de o săptămână în tabăra „Ţara lui Andrei” din staţiunea Cheia, Prahova.
La atelierele „fun science”  elevii fost puşi în situaţii inedite de învăţare folosind elemente ludice. Ei au parcurs activităţi legate de Ziua Apei, Pământului, Aerului, Focului, Ziua Proiectelor, având profesori trăzniţi ca Renata-Erata, Roxi-Foxy, Hiper-Hidraulica, Maia-Gaia). În plus  copiii au îmbinat spiritul de aventură pe diferite trasee montane cu sarcini precise de descoperire a patru cristale în care erau inchise cele patru spirite: aer, foc, apă, pământ. Pentru a ajunge la ele, elevii au manifestat spirit de echipă, de comunicare, de responsabilitate, de competiţie (au trecut peste cursuri de apă pe podul suspendat de frânghii, s-au dat cu tiroliana, au invăţat lecţii de supravieţuire în pădure, de orientare cu busola, de comunicare prin alfabetul Morse, au tras cu arcul, lecţii de paintball. )

Site pentru elevi. Coordonaţi de prof. Avădanei Dumitru şi asistaţi de voluntari, elevii braşoveni au avut de realizat zilnic, ştiri scrise şi în format video, transmisii online pe bloguri, interviuri, reportaje, documentare, materiale care se vor regăsi pe site-ul de televiziune şi presă online al şcolii www.tv2bv.blogspot.com. Elevii au avut workshop-uri în care au învăţat despre managementul proiectelor, colectarea de fonduri, comunicarea şi lucrul în echipă, acordarea primului ajutor în caz de accidente şi zilnic au plantat brăduţi sau au avut activităţi de ecologizare. Activităţile de seară au avut profil competiţional, teme variate şi incitante: seara creaţiilor vestimentare din materiale reciclabile, petreceri în pijamale, Andreii au talent, focul de tabară. A fost o tabără şcolară pe care cu greu o vor uita micii jurnalişti.

Comentarii

Ultimă oră