Sari la conținut

Elevi ai Colegiului Tehnic „Transilvania” Braşov, într-un stagiu de pregătire în Franţa

elevi-ai-colegiului-tehnic-transilvania-brasov-intrun-stagiu-de-pregatire-in-franta

Timp de trei săptămâni, 16 liceeni de clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Transilvania” Braşov, care se specializează în domeniul mecatronicii, au avut ocazia să „pună teoria în practică” la un liceu din Franţa, în cadrul unui proiect pentru care unitatea braşoveană a obţinut o finanţare europeană.

Stagiul a fost organizat într-un campus al Liceului Rompsay din oraşul francez La Rochelle, iar în cele trei săptămâni, în fiecare zi, tinerii au lucrat alături de profesorii ți elevii francezi.

Au început prin a confecţiona câte un desfăcător de sticle simplu, dar, la final, elevii au confecţionat un robot complet funcţional.

Cei 16 elevi au lucrat pe trei grupe pentru a crea roboţelul. O grupă a creat partea de bază, unde se află o placă de bază, un motoraş şi bateriile. O altă grupă s-a ocupat de proiectarea şi confecţionarea braţului, folosind, un ansamblu de motoraşe şi conexiuni. Ultima echipă a lucrat la sistemul de prindere.

 Robotul, complet funcţional, poate fi ghidat de la laptop, după cum au demonstrat elevii, el fiind capabil să ridice obiecte de până la 100 de grame.

La finalul proiectului, elevii de la Colegiul „Transilvania” au primit un certificat internaţional de competenţe şi diploma de participare în programul Erasmus Plus.

În timpul petrecut în Franţa, adolescenţii au vizitat şi diferite locuri din Franţa, printre care Paris, Bordeaux, Fort Boyard sau Ile de Ri.

Acesta este cel de al treilea grup de elevi care ajunge la o şcoală din străinătate, pentru schimburi de experienţă în cadrul proiectului cu finanţare europeană obţinut de Colegiul Tehnic „Transilvania”.

Comentarii

Ultimă oră