Sari la conținut

Educație, cultură și tradiție în comuna Jibert

educatie-cultura-si-traditie-in-comuna-jibert

90 de copii din Jibert, Cața, Cuciulata, Homorod, Hoghiz și Ungra au participat în week-end-ul care a trecut la o serie de activități interesante, in cadrul unor ateliere de: modelare în lut, pictura pe obiecte din argilă, cusături cu motive tradiționale, confecționare de obiecte decorative, culegere și prezentare de materiale folclorice cât și de rețe culinare tradiționale.

Totul în cadrul unui proiect denumit sugestiv „Educatie, cultura și tradiție în Comuna Jibert”.

Reprezentanții comunei Jibert au dorit să demonstreze că pun accent pe cultură, tradiție și tind să promoveze aceste valori prin educație, insuflându-le copiilor aceste aspecte încă de pe băncile școlii.

„Fiecare copil este creativ, fiecare copil și-ar dori să își dezvolte latura inventivă dar nu toți au ocazia să o facă.” Tocmai de aceea, în cadrul atelierelor li s-a dat ocazia participanților din mai multe școli să se exprime și să învețe ceva nou.

Astfel de proiecte au mai fost organizate, în anii trecuți, în Seliștad și Zărnești.

Atelierele de creație au făcut parte din proiectul „Educație, cultură și tradiție în comuna Jibert“, un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și Primăria Jibert.

Scopul proiectului este păstrarea și promovarea tradițiilor din comuna Jibert, iar activitățile comune și-au propus sa scoată în evidență asemănările obiceiurilor și tradițiilor păstrate de-a lungul timpului în localitățile din această zonă!

Comentarii

Ultimă oră