Sari la conținut

Ediția din 2018 a Festivalului Musica Barcensis a ajuns la final

editia-din-2018-a-festivalului-musica-barcensis-a-ajuns-la-final

Cădere de cortină peste Festivalul Musica Barcensis 2018! După ce a reunit mai bine de două luni solişti, ansambluri corale şi instrumentale, tineri muzicieni în devenire, orchestre şi artişti locali din ţară şi străinătate, festivalul de muzică clasică găzduit de Biserica Neagră şi alte lăcaşuri de cult a ajuns la final.

În total, a IX-a ediţie a Festivalului Musica Barcensis a cuprins, în toate week-end-urile lunilor iulie şi august 2018, întâlniri muzicale inedite cu artişti locali, regionali sau internaţionali renumiţi, dar şi cu tineri muzicieni, diversitate stilistică şi bogăţie coloristică.

„A fost o ediţie destul de intensivă, am avut 9 sfârşituri de săptămână încărcate, cu numeroase concerte şi foarte diverse, de la ansambluri de duo până la ansambluri vocal-instrumentale, cu peste 150 de membri.

Avem, din fericire, un aflux mare de turişti, practic am crescut media de spectatori pe concert, dar am crescut, ceea ce ni se pare nouă mai important, am crescut calitatea. Am reuşit să aducem nişte formaţii de prestigiu la Braşov şi să diversificăm repertoriul, să oferim o paletă mult mai bogată de compozitori şi de stiluri”, a explicat Steffen Schlandt, preşedintele Fundaţiei Forum ARTE.

Festivalul Musica Barcensis este organizat de Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu Forum ARTE, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Braşov şi Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Cristian, Ghimbav, Hărman, Hălchiu, Prejmer, Râşnov, Sânpetru şi Vulcan.

Comentarii

Ultimă oră