Sari la conținut

Echipa Festivalului Amural oferă un spectacol de lumini la „Zilele Braşovului”

echipa-festivalului-amural-ofera-un-spectacol-de-lumnini-la-zilele-brasovului

Două instalaţii de lumini fascinante care să aprindă cele trei nopţi de sărbătoare ale Braşovului au fost pregătite de organizatorii Amural Festival Vizual.

Cele două instalaţii vor fi plasate în capete diametral opuse ale Cetăţii Braşov - o proiecţie pe Poarta Şchei, iar una pe Corpul T al Universităţii Transilvania.

Obiectivul urmărit este ca oamenii să treacă prin portalul de lumină atunci când se întorc din Şchei sau de la Pietrele lui Solomon, iar dacă merg prin Parcul Central să vadă proiecţia de pe Corpul T.

„Corpul T al Universităţii Transilvania funcţionează ca un anticorp al oraşului. Un T Corp. Prin studenţi, prin profesori, prin ideile care îşi au originea aici. Faţada neoclasică va fi suportul unui joc vizual, tribut acestui simbol al creaţiei. Instalaţia se bazează pe filmările unor experimente analogice ce vor fi apoi proiectate la dimensiunea clădirii.

Poarta Şchei se va transforma într-un portal către alte lumi. Poarta a fost ridicată în 1827 pentru că Poarta Ecaterina era depăşită de traficul vremii. A devenit rapid principalul punct de acces între Cetatea Braşov şi cartierul Şchei.


  Cu ajutorul proiecţiilor video, Poarta Şchei va deveni pentru trei nopţi o sursă vie de lumină ce va atrage trecătorii ca un astru al nopţii”, spun organizatorii.

Proiecţiile vor fi pornite în fiecare seară începând cu ora 19.30.

Comentarii

Ultimă oră