Sari la conținut
e-vremea-pentru-cauciucuri-de-vara

Dacă nu ați renunțat deja la cauciucurile de iarnă, ar fi bine să faceți acest lucru. Vremea s-a încălzit considerabil, mult peste prognoza calendaristică a perioadei, iar deplasarea pe drumurile publice în aceste condiții pune în pericol viața conducătorilor auto care nu au montate pe mașini anvelope adecvate sezonului în care ne aflăm.

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de vară nu sunt obligatorii cu debutul sezonului cald, iar pentru cele de iarnă legea dispune să fie montate pe mașini doar în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Aceasta obligativitate a intrat în vigoare în România din  2011.

La service-urile auto schimbul de anvelope se face în aceste zile doar pe bază de programare deoarece odată cu încălzirea vremii s-a aglomerat considerabil.

Anvelopele de vară  sunt realizate dintr-un material mai tare, astfel încât să se evite uzura lor la temperaturi ridicate.

De asemenea, anvelopele de vara preîntâmpină deraparea mașinii din cauza stratului de apă existent între şosea şi pneuri, la viteze mari.

Comentarii

Ultimă oră