Sari la conținut

Duo Stoica, în concert la Brașov, cu vioara Stradivarius

duo-stoica-in-concert-la-brasov-cu-vioara-stradivarius-

Duo Stoica alături de Kamerata Stradivarius, le prezintă brașovenilor vioara Stradivarius! În concert, publicul va regăsi cele mai îndrăgite piese compuse de J.S. Bach.


    După ce au cucerit publicul celor mai importante centre culturale, obținând premii importante la marile concursuri internaţionale şi au realizat mai multe albume cu case de discuri importante, Andreea şi Răzvan Stoica se vor afla, în luna noiembrie, în primul turneu naţional, alături de vioara Stradivarius „The Queen”  fabricată în 1729. Este primul turneu naţional al Duo Stoica - Andreea şi Răzvan, alături de Kamerata Stradivarius.

Turneul include și orașul nostru.

În Braşov, concertul va avea loc în data de 21 noiembrie 2017, începând cu ora 19.00, la Sala Patria. În repertoriu, publicul va regăsi cele mai îndrăgite concerte compuse de J.S. Bach.

Preț bilet: Acces General - 40 lei

Student (valabil cu carnet de sutdent) - 35 lei

............................................................................................................


   Răzvan şi Andreea Stoica sunt fraţi şi de 14 ani locuiesc în Olanda, unde şi-au finalizat studiile (la Conservatorul din Amsterdam).

Andreea este pianistă și în cariera solistică a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. Cântă alături de fratele ei încă din 1996, când au format Duo Stoica.

Răzvan Soica este violonist şi în anul 2008, ca urmare a câştigării concursului Strad Prize, are în drept de folosinţă vioara Stradivarius „The Queen”. De asemenea, a obţinut titlul de „Cel mai bun tânăr violonist” în 2013, când a participat la Euro Broadcast Competition (Bratislava), reprezentând România. Până în acest moment, este singurul român care a câştigat această distincţie.

În anul 2010 Răzvan a pus bazele Kameratei Stradivarius – orchestră de cameră care, încă de la primele apariţii a atras atenţia publicului datorită sunetului specific creat şi cu ajutorul instrumentelor a căror vârstă este aproape la fel de înaintată ca a viorii Stradivarius „The Queen”.

Evenimentul este organizat de Societatea Muzicală.

Comentarii

Ultimă oră