Sari la conținut

Duminică are loc „Braşov Heroes”, cursa cu obstacole a comunităţii

duminica-are-loc-brasov-heroes-cursa-cu-obstacole-a-comunitatii-

    A şasea ediţie „Braşov Heroes” - cursa cu obstacole a comunităţii - va avea loc duminică, 2 iunie 2019, în zona de picnic a lacului Noua.

În acest an, 11 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri pentru a organiza grupuri de suport pentru mame din medii defavorizate, tabere de dezvoltare personală pentru copii din centrele de plasament, sesiuni de pregătire specializată şi complexă în domeniul artistic muzical pentru tineri talentaţi, cluburi de vacanţă pentru tineri cu autism, o cameră senzorială pentru copii cu dizabilităţi, un studio de înregistrări dedicat tinerilor instituţionalizaţi pentru delicvenţă juvenilă care se confruntă cu diverse dependenţe, şi alte proiecte care-i implică activ în viaţa comunităţii.

Aproape jumătate dintre alergători vin din companii


   Până la acest momentul acesta sunt înscrişi un număr de 1.122 alergători dintre care 428 persoane aleargă în echipă, 255 alergători la cursele individuale, 439 alergători în familie, din care 270 sunt copii cu vârste între 0 şi 14 ani. Din totalul de alergători, 511 înscrişi sunt angajaţii a 26 de companii care au ales să-şi petreacă duminica de 2 iunie în teambuilding alături de colegi şi familii.

Înscrierea participanţilor se face în continuare pe site-ul evenimentului, completând formularul online şi alegând metoda preferată de plată: online pe http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/inscrie-alergatori.php  sau offline la Tipografia, Librăria Libris şi Bookcity Coresi.

Înscrierile vor rămâne deschise până în ziua evenimentului, existând posibilitatea de înscriere şi la faţa locului într-un număr limitat de locuri la cursa scurtă şi lungă, la familie neexistând restricţii.

  Puteţi susţine cauzele și doar făcând donaţii, fără a alerga (deși ratați distracția)


    Și anul acesta cei care nu vor să alerge, dar vor să susţină o cauză sau un alergător o pot face printr-o donaţie pe site-ul evenimentului. Până la acest moment s-au strâns 385 donaţii individuale în valoare de 62.740 lei şi donaţii provenite de la companii de 12.000 lei, 4 cauze depăşind bugetul necesar implementării proiectelor cu care au aplicat, 2 cauze depăşind 70% din necesar, iar celelalte 5 situându-se în jurul procentului de 25% faţă de obiectiv.


     Donaţiile rămân deschise până la finalul lunii iunie. Acestea se pot face online pe site-ul evenimentului sau offline la Tipografia, Librăria Libris şi Bookcity.


     O a 12-a asociaţie ajutată!


     În acest an, datorită co-organizatorului evenimentului, Coresi Shopping Resort, 100% din donaţiile primite vor merge către comunitate, partenerul acoperind costurile de organizare a evenimentului din 2 iunie. Astfel taxa de 10% din donaţii care în anii anteriori era folosită pentru a acoperi costurile de organizare a evenimentului va merge către o a 12-a asociaţie, Diaconia Ajutor Internaţional, pentru a le acoperi costurile administrative şi de operare în programul Intergeneraţii. Programul este realizat în parteneriat cu Fundaţia Principesa Margareta şi cu sprijin din partea Fundaţiei Comunitare Braşov.

La ediţia de anul trecut a evenimentului au participat 1.150 de alergători, în timp ce ediţia din 2017 a surprins la start 740 de participanţi, cea din 2016 520 participanţi, iar prima ediţie, din 2014, a numărat 320 de alergători. În cele cinci ediţii, Braşov Heroes a adus împreună peste 2.500 de alergători, peste 900 de donatori, 60 de companii partenere şi finanţări în valoare 333.000 lei, care au făcut posibilă desfăşurarea a 60 de proiecte educaţionale, culturale, sociale sau de mediu.

Mai multe detalii despre proiectele finanţate, cauze, competiţie şi înscriere se găsesc atât pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/ , cât şi pe pagina de Facebook a evenimentului - Brasov Heroes.

Comentarii

Ultimă oră