Sari la conținut

Drumurile judeţului vor fi reparate de 15 milioane de lei

drumurile-judetului-vor-fi-reparate-de-15-milioane-de-lei

Anul acesta, Consiliul Judeţean (CJ) Braşov şi-a propus să cheltuiască pentru repararea şi întreţinerea drumurilor peste 15 milioane de lei. Nouă milioane de lei provin din fondurile rămase de anul trecut, în timp ce suplimentarea de buget este de 6,6 milioane de lei. În 2016, cu bani de la Uniunea Europeană ar trebui să înceapă şi reabilitarea mai multor drumuri judeţene şi interjudeţene.

Printre drumurile care ar trebui să intre într-un proces de reabilitare se numără DJ 105A Rupea-Şoarş, DJ 104A  Perşani – Victoria şi DJ 131, care face legătura între judeţele Braşov şi Covasna. Anul acesta, pentru pietruirea drumurilor s-au alocat 700.000 de lei, faţă de 1,3 milioane de lei anul trecut. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, până la finalul anului vom avea, pe hârtie, mai puţini kilometri de drumuri judeţene.

„Vom declasa aproape 200 de kilometri în drumuri comunale pentru că se pot accesa mai uşor şi bani şi costă mai puţin. Sperăm să rămânem undeva la 400 de kilometri de drumuri judeţene, adică 40-50 de drumuri, care să arate exact ca drumuri judeţene, a precizat Gabor. În plus, sursa citată a precizat faptul că, „în baza Programului Operaţional Regional 2014-2020 urmează să se acceseze 30 de milioane de euro, destinaţi în principal, reabilitării drumurilor judeţului Braşov”.

Anul acesta, suma alocată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean pentru siguranţa circulaţiei este de trei milioane de lei, dublu faţă de anul trecut.

Comentarii

Ultimă oră