Sari la conținut

Tricolorul, arborat de jandarmii brașoveni pe Elbrus, cel mai înalt vârf al Europei

drapelul-romaniei-arborat-de-jandarmii-brasoveni-pe-elbrus-cel-mai-inalt-varf-al-europei

Drapelul României a fost arborat de jandarmii brașoveni pe Elbrus, „Tronul Zeilor” - cel mai înalt munte din Caucaz, cu altitudinea de 5.642 metri. Misiunea a fost una dificilă, desfășurată la minus 30 de grade Celsius.


   La expediție au participat patru jandarmi montani din Braşov: locotenent Deleanu Tudor, plt.adj.şef Gârniţă Constantin, plt.adj. Bârligă Marian şi plt.adj. Blajiu Marian. Cei patru au pus tricolorul în vârful muntelui azi-dimineață, la ora 9.00.


  „Performanţa lor s-a realizat la capătul a 8 ore de efort susţinut, în condiţii meteo grele (temperaturi de sub minus 30 de grade Celsius, ninsoare, ceaţă şi vânt), însă sentimentul datoriei împlinite a făcut ca acest efort să nu fie resimţit de cei patru temerari, decât într-o foarte mică măsură”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.


   Reușita brașovenilor se adaugă celei din 2017, când în 5 septembrie, ora 13.00 au arborat drapelul României pe vârful Mont Blanc (4.810 m) şi celei din 2018, când în 5 august, ora 10.00, au arborat tricolorul pe vârful Matterhorn (4.478 m).

Comentarii

Ultimă oră