Anul trecut, Catherine Zeta-Jones a avut marele curaj de a vorbi publicului despre afecţiunea sa psihică, tulburare bipolară. În ciuda faptului că actriţa a vorbit foarte deschis despre starea ei atunci, în timpul unui interviu acordat  recent lui ABC, Catherine s-a arătat iritată de înterbarea reporterului, spunând că nu a vrut niciodată să iasă în faţă cu boala ei şi nu vrea să fie văzută ca o victimă.
"M-am săturat să vorbesc despre acest lucru pentru că niciodată n-am vrut să fiu tratată ca un exemplu pentru această afecţiune. N-am vrut să fac public acest lucru, ci doar s-a aflat”, a spus Catherine afectată.

 Anul trecut în aprilie, Catherine a fost tratată într-un spital de psihiatrie pentru tulburări bipolare (sau maniaco-depresive), pe fondul stresului provocat de lupta împotriva cancerului de care suferă soţului ei, Michael Douglas. La momentul respectiv, agentul actriţei a confirmat faptul că ea primeşte ajutor de specialitate pentru această afecţiune mintală.


"După stresul prin care a trecut în ultimul an, Catherine a decis să se interneze pentru o scurtă perioadă de timp într-o instituţie specializată pentru tratarea tulburărilor maniaco-depresive", declara atunci Cece Yorke, agentul actriţei.

Ulterior, Catherine a declarat pentru revista Peolple că "nu este nicio ruşine să ceri ajutorul medicilor".

"Aceasta este o boală care afectează milioane de persoane, iar eu sunt una dintre aceste persoane. Dacă declaraţia mea prin care am spus că sufăr de tulburare bipolară a încurajat fie şi doar o singură persoană să meargă să ceară ajutor, atunci a meritat să o fac", a adăugat atunci actriţa galeză.

Tulburarea bipolară - sau maniaco-depresivă - se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie , de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului. Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.