Sari la conținut

Dracula Film aduce la Braşov şase lungmetraje în premieră

dracula-film-aduce-la-brasov-sase-lungmetraje-in-premiera

Şase filme de lung metraj vor fi prezentate în premieră în România în competiția celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care se va desfășura în perioada 1-5 octombrie în Brașov, la Teatrul "Sică Alexandrescu", Cinemateca Patria și Club Rockstadt, informează organizatorii.

Printre titlurile care vor putea fi vizionate în festival se numără "The Canal" al regizorului irlandez Ivan Kavanagh, un amestec de thriller psihologic cu film polițist și povești cu fantome, și comedia neagră "Norway", în regia grecului Yannis Veslemes.

În cadrul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc o proiecție specială, la 10 ani de la premiera lungmetrajului lui Julian Richards "The Last Horror Movie", unul dintre reperele cinemaului independent.

Thrillerul despre un duo de ucigași în serie care-și înregistrează pe VHS crimele și le infiltrează prin centre de închirieri casete video pentru a pescui și victime și spectatori este deranjant de eficient. Și nu doar din ororile prezentate, ci și din modul subversiv în care aduce în discuție voyeurismul spectatorului și spectacularizarea celor mai oribile violențe. Multiplu premiat prin festivaluri, "The Last Horror Movie" este un reper și pentru pasionații genului found footage, dar și o vizionare necesară oricărui cinefil.

Juriul festivalului îi va avea în componență pe Julian Richards — președinte, Toni Benages i Gallard — artist grafic și director al Festivalului Cryptshow (Barcelona), selecționer pentru Filmets Badalona Film Festival — și Aurelian Nica, Original Production Manager HBO România.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional, în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy și are trei secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc, titrează jurnalul.ro

Comentarii

Ultimă oră