Sari la conținut

Două semafoare pentru pietoni devin funcționale în această săptămână

doua-semafoare-pentru-pietoni-devin-functionale-in-aceasta-saptamana

Alte două semafoare pentru pietoni devin funcționale în această săptămână.

Cu acestea două se ajunge la șapte semafoare pentru pietoni instalate în acest an, în cadrul programului pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni.

De marți, 13 iulie, este pus în funcțiune un nou sistem de semaforizare a unei treceri de pietoni, pe str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu (la benzinăria Rompetrol), iar din 14 iulie va fi funcțional și semaforul de pe str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu.


Primul semafor cu buton din acest pachet este funcțional din luna ianuarie, pe Bulevardul Griviței, la Farmacom, iar începând cu luna aprilie au mai fost puse în funcțiune încă trei, pe lângă cel de astăzi. Este vorba despre semaforizarea trecerilor de pietoni de pe str. Carpaților, Mureșenilor (Piața Sfatului), de pe b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul Potcoavă) și str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian.


Săptămâna viitoare va fi pus în funcțiune semaforul de la trecerea de pietoni de pe Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București - Saturn - Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers dinspre spre centru, iar până la sfârșitul lunii va fi pus în funcțiune și cel de la Colegiul Nicolae Titulescu.


Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere).


"Propunerea nostră, a municipalității, este de a găsi alte metode mult mai eficiente decât acele opritori, care, în opinia mea, nu reprezintă o soluție. Ne interesează siguranța pietonilor, ne interesează o fluidizare a traficului, iar acest lucru cred că poate fi mult mai bine făcut cu ajutorul semafoarelor. Am propus o serie de treceri de pietoni care vor fi sistematizate cu semafor cu buton, pentru a putea temporiza și asigura concomitent fluența traficului, și, de asemenea, o serie de treceri de pietoni care vor fi iluminate suplimentar. Vom ilumina suplimentar toate trecerile de pietoni care necesită acest lucru. Toate acestea au fost discutate în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu poliția și cu colegii din Primărie, și în felul acesta suntem convinși că vom avea parte de o siguranță a circulației mult mai bună“, declara viceprimarul Sebastian Rusu, la începutul anului.


Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de "cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare).


Locațiile au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizelor de risc de accidente și pe baza necesarului de fluidizare a traficului.

Comentarii

Ultimă oră