Sari la conținut

Două "olimpice" se pregătesc de Euro Basket 2017

doua-olimpice-se-pregatesc-de-euro-basket-2017

Olimpia CSU Braşov dă două baschetbaliste la primele meciuri ale naţionalei din campania de calificare la Euro Basket 2015. Miroslav Popov le-a convocat pe Gabriela Irimia şi Ana Ferariu, pentru ultima fiind o adevărată premieră. România va juca primele două meciuri din Grupa H împotriva Bosniei şi Israelului.

Veste bună pentru Olimpia CSU Braşov. Noul selecţioner al naţionalei de baschet, Miroslav Popov, a convocat două jucătoare de sub Tâmpa pentru primele două jocuri din preliminariile Euro Basket 2017.

Gabriela Irimia şi Ana Ferariu vor face parte din echipa României care va încerca să se califice la turneul final din Cehia.

„Va fi destul de greu, dar nu imposibil. Cred că avem şanse să ne calificăm” - Gabriela Irimia, căpitan Olimpia CSU Braşov

Dacă Gabriela Irimia este o obişnuită a lotului naţional, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Ana Ferariu. Baschetbalista a primit convocarea în premieră şi se va îmbrăca pentru prima dată tricoul senioarelor.

„Este un lucru foarte important şi sper să îmi fac treaba acolo, să mă ridic la aşteptările celorlalţi” - Ana Ferariu, jucătoare Olimpia CSU Braşov

România a fost repartizată în Grupa H, din care mai fac parte Turcia, Israel şi Bosnia-Herţegovina. Primul joc este programat pe 21 noiembrie, acasă cu Bosnia, iar al doilea pe 25 noiembrie, în deplasare cu Israel.

La turneul final se califică primele locuri din cele 9 grupe, precum şi cele mai bine şase clasate de pe locul doi.

Comentarii

Ultimă oră