Sari la conținut

Două microbuze stau la dispoziția persoanelor greu deplasabile, care sunt programate la vaccinarea anti-COVID

doua-microbuze-stau-la-dispozitia-persoanelor-greu-deplasabile-care-sunt-programate-la-vaccinarea-anticovid

RATBV şi Direcţia de Asistenţă Socială Braşov pune la dispoziţia braşovenilor programaţi pentru vaccinare şi care sunt greu deplasabili, două microbuze care să îi transporte până la centrele unde sunt arondaţi. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Flavia Boghiu şi de directorul DAS Braşov, Mariana Topoliceanu. Cele două microbuze, unul cu o capacitate de patru locuri și șofer, celălalt cu trei locuri pentru pasageri și spațiu pentru un scaun cu rotile (capacitatea de transport a fost redusă pentru a respecta distanțarea fizică), vor transporta persoane cu dizabilități și persoane greu deplasabile, de la domiciliul acestora către centrele de vaccinare, și înapoi.


„Este important ca toți cetățenii să aibă acces la vaccinare, iar pentru asta vrem să ne asigurăm că și cei care au probleme și dificultăți în a ajunge la centrele de vaccinare sunt sprijiniți în acest sens. Într-o primă etapă este vorba despre cei pe care Direcția de Asistență Socială îi are în evidență ca fiind greu deplasabili sau fără aparținători, cărora le va face programare, iar ulterior se va asigura că îi transportă către centrele de vaccinare și înapoi la domiciliu. Programările se fac deocamdată în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile. În ultimele trei zile, de când a început efectiv vaccinarea în cele două centre deschise s-au utilizat toate dozele de vaccin, iar în continuare le vom face programări celor care sunt în evidențele noastre ca fiind greu deplasabili sau fără aparținători. În primă etapă vor fi cele câteva sute care se află în evidențele DAS și care sunt fie beneficiari de servicii de îngrijire la domiciliu, fie persoane cu certificat de handicap, urmând ca după finalizarea acestei etape să trecem mai departe către cei vârstnici, greu deplasabili, fără certificat de handicap. De săptămâna viitoare se vor face primele programări și primele transporturi“, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.


În jur de 500 de persoane cu handicap locomotor sunt în evidenţele Direcției de Asistență Socială Braşov.


Directorul DAS Braşov, Mariana Topoliceanu, spune că, în evidenţele instituţiei s-ar afla în jur de 500 de personane cu handicap locomotor, care ar avea nevoie de un astfel de serviciu, însă există şi altele, care au fost informate în acest sens, ele făcând parte din categoria persoanelor cu aparţinător.

Comentarii

Ultimă oră