Două brașovence participante la Summitul Global al Tinerilor de la Abu Dhabi au fost felicitate in cadru festiv de Președintele României, Klaus Iohannis! 
 
 
  Echipa Special Olympics România care a participat în luna martie la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi, formată din 34 de sportivi (din care şase parteneri), a fost primită marți la Palatul Cotroceni de către Preşedintele României,  Klaus Iohannis.

   Delegaţia României a fost invitată la Administraţia Prezidenţială ca urmare a rezultatelor excelente obţinute la cea mai mare competiţie internaţională a anului destinată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – 56 de medalii, din care 17 de aur, 18 de argint şi 21 de bronz.

    Preşedintele României i-a felicitat şi s-a fotografiat cu sportivii Special Olympics, antrenorii lor şi membri ai echipei Special Olympics România şi le-a urat succes în continuare.

  În numele sportivilor Special Olympics, Andreea Mustăreaţă Pivniceru a adresat un scurt mesaj: „Sunt Andreea Mustăreaţă Pivniceru şi fac parte din lotul celor 34 de sportivi Special Olympics care a participat la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi. Suntem mândri că am câştigat pentru România 56 de medalii. Asta ne dă încrederea să ne antrenăm serios în continuare. Prin sport ne-am putut arăta abilităţile şi de aceea îndemnăm pe toată lumea să facă sport! Jurământul Special Olympics este: «Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu BRAV în încercarea mea!»”

  Între 15 - 21 martie 2019 sportivii Special Olympics România au participat la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019.

      Aceştia s-au întrecut la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă şi au câştigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz). La ediţia precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câştigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

   Rezultatele participării echipei României sunt următoarele:

Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz
Atletism – 2 aur, 2 argint, 1 bronz
Înot – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
Tenis de câmp – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
Judo – 1 aur, 1 argint, 3 bronz
Tenis de masă – 3 argint, 2 bronz
Patinaj role – 1 argint, 1 bronz
Bocce – 1 bronz

 Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, au reprezentat cel mai mare eveniment sportiv şi umanitar din lume în 2019. La această ediţie organizată la Abu Dhabi au fost înscrişi 7.500 de sportivi din peste 190 de ţări care au concurat la 24 de discipline sportive.

    În paralel cu Jocurile Mondiale, în perioada 14 – 18 martie 2019, Special Olympics România a participat cu o echipă de două persoane la Summitul Global al Tinerilor: Ioana Flavia Cazan – Sportiv Lider Special Olympics şi Lavinia Mihaela Drăgan, partener fără dizabilităţi (ambele din Braşov). Acestea, împreună cu mentorul Anda Mândru (din partea Special Olympics România) au luat parte la workshopuri şi sesiuni de discuţii despre o societate incluzivă.

   Partenerul tehnic al Special Olympics România, cel care a asigurat echipamentul pentru competiţii şi o parte din echipamentul de defilare, este compania Hervis Sports & Fashion.

   Deplasarea delegaţiei de 53 de persoane către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Naţional Paralimpic şi de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics International.