Sari la conținut

Două aparate de ventilare, donate spitalului din Făgăraș

doua-aparate-de-ventilare-donate-spitalului-din-fagaras

Două aparate de ventilare (VG70) în valoare de 156.145,92 de lei, donate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, au ajuns la Spitalul Municipal Făgăraș. Acestea vor fi folosite în secția de Terapie Intensivă (ATI) și îi vor ajuta pe medici să salveze viețile pacienților aflați în stare gravă.

Achiziția a fost posibilă datorită grantului în valoare de 36.000 de euro oferit de BRD Groupe Societe Generale prin Fondul de Urgență gestionat de Asociația pentru Relații Comunitare. Ventilatoarele au fost comandate încă din luna martie 2020, însă abia acum au putut fi livrate. Lipsa acestor echipamente medicale a fost o problemă a sistemului de sănătate în toate țările, încă de la debutul crizei.

E bine de menționat că organizația neguvernamentală a mai donat, în 13 mai 2020, un aparat de ventilare portabil și un defibrilator portabil, în valoare de 42.137,23 de lei, care au intrat în dotarea Compartimentului Primiri Urgențe a Spitalului „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș. În ultimele luni au mai fost donate ți echipamente de protecție.

Conducerea spitalului a mulțumit în numele personalului, dar și al pacienților, întregii echipe a Fundației Comunitare Țara Făgărașului, dar și tuturor celor care s-au alăturat campaniei „Împreună pentru sănătate” și au donat pentru dotarea unității.

Comentarii

Ultimă oră