Sari la conținut

Dotări de peste 700.000 de euro la serviciul de salubritate din Brașov

dotari-de-peste-700000-de-euro-la-serviciul-de-salubritate-din-brasov

După ce în vara acestui an au fost mai multe probleme în ceea ce priveşte ridicarea deşeurilor menajere de la populaţie, în cursul acestei veri, cei doi operatori de salubritate din oraş au făcut investiţii în modernizarea flotei auto şi a dotărilor, astfel încât să nu mai apară lacune în ridicarea deşeurilor menajere.

De altfel, numai în cursul acestui an, unul dintre operatori, Comprest, a achiziţionat 1.000 de eurocontainere din aluminiu şi alte 1.750 de europubele (acestea din urmă pentru case). Totodată, administratorul firmei, Ion Mihai, a precizat că în acest au fost cumpărate şi mai multe utilaje, cu o valoare totală de aproximativ 700.000 euro.

„Ultimele autospeciale au fost achiziţionate recent. Este vorba două compactoare marca Ford cu o capacitate de 15 metri cubi. Tot anul acesta a fost achiziţionat o autospecială de acest tip, dar şi alte trei marca Man, care au o capacitate mai mare, de 27 de metri cubi, precum şi o autoutilitară de transport containere cu o capacitate între 4 şi 9 mc”, a precizat reprezentantul firmei.

În prezent, în parcul auto al operatorului amintit sunt 36 de autogunoiere cu compactor, care au o capacitate cuprinsă între 14 şi 27 de mc, dar şi alte 5 gunoiere de dimensiuni mai mici, cu o capacitate de 5 mc - 8 mc. Totodată, mai sunt şi 6 utilaje de transport containere de până la 9 mc şi alte 4 care pot ridica şi transporta containere de 20 – 32 mc.

Pe de altă parte, pentru a curăţa zona platformelor de gunoi, în dotarea operatorului se află 6 maşini cu cupă pentru încărcare (cu graifer). De asemenea, firma mai deţine 7 utilaje pentru măturat strada şi alte 3 pentru spălat străzile şi platformele.

.................................................................................................................

În 21 septembrie reprezentanţii Asocierii Comprest – Brai Cata au fost chemaţi „la raport”, la Primărie, pentru a explica de ce nu se mai ridică deşeurile în timp util. Atunci, cele două firme şi-au asumat şi un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe care le oferă, pe listă figurând achiziţionarea unor utilaje noi şi a unor europubele.

Asocierea Comprest – Brai Cata asigură serviciul de salubritate în oraş în baza unui contract pe perioadă determinată, până la finalizarea licitaţiei pentru delegarea prin concesiune a serviciilor de colectare, transport, sortare/valorificare şi eliminare a deşeurilor de la persoanele fizice şi juridice din municipiul Braşov. Durata viitorului contract va fi de cinci ani şi se va încheia cu un singur operator.

Comentarii

Ultimă oră