Sari la conținut
dosar-penal-pentru-politistul-agresiv

" În data de 15.07.2014,imediat după ce I.P.J.Brașov s-a autosesizat cu privire la faptul că pe un site de internet a apărut un material video de 46 secunde,intitulat Abuz al Poliției Brașovene,conducerea  unității noastre a dispus  Biroului Control Intern efectuarea de verificări cu privire la acest film.

Polițiștii au stabilit că evenimentul a  avut loc în noaptea de 05/06.07.2014,iar polițistul care apare în materialul video are 33 de ani și este încadrat ca agent principal de poliție la Secția 4 Poliție Brașov.În urma verificărilor efectuate de Biroul Control Intern au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă,iar dosarul penal a fost înaintat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov pentru competentă soluționare." potrivit unui comunicat de presa transmis de IPJ Brasov.

Reamintim ca  pe internet a apărut un filmuleţ de câteva zeci de secunde în care unul dintre oamenii legii a fost surprins având un comportament nu tocmai adecvat.  Braşoveanul care a postat filmarea în mediul virtual spune în descriere că poliţistul i-a adus mai multe injurii, l-ar fi ameninţat şi mai mult, l-ar fi şi lovit.  Din descrierea postării se pare că cel care a filmat se îndrepta spre casă când la un moment dat a văzut un poliţist care alerga după un bărbat. ,,Am scos telefonul şi am surprins momentele în care agenţii de poliţie încercau să îi prindă pe aceşti indivizi, însă după aproximativ 10 metri au renunţat, întorcându-se înspre maşina de poliţie, agentul mi-a spus să închid telefonul şi ne-a ameninţat” a explicat în descriere braşoveanul care a filmat.
Imediat după aceea, a mai scris omul, şi-a continuat drumul spre casă după care s-a întâlnit cu bărbatul care fugea de poliţist. ,,În timp ce discutam cu indivizii despre ce păţiseră a apărut maşina de poliţie… agentul de poliţie coborând din maşină a adresat numeroase injurii unuia dintre indivizi… În acel moment, văzând abuzurile pe care acest poliţist le făcea, am pornit din nou camera de filmat, moment în care poliţistul și-a schimbat limbajul vorbind politicos cu individul, după câteva momente în care individul îi cerea poliţistului să se prezinte şi dorea să fie legitimat înainte de a merge la secţie, poliţistul a venit la mine” a mai precizat braşoveanul care a postat filmul pe internet.
Menţionez că în toate momentele povestite mai sus nu am vorbit cu niciunul dintre cei doi poliţişti, nu s-au prezentat şi nu am fost legitimat, menţionez că am fost agresat de către poliţie doar pentru faptul că filmam, a mai scris braşoveanul în descrierea postării sale.

Comentarii

Ultimă oră