Sari la conținut

Doripesco a atras 200.000 de euro pentru relansarea consumului de peşte în România

doripesco-a-atras-200000-de-euro-pentru-relansarea-consumului-de-peste-in-romania

Compania braşoveană Doripesco a accesat anul trecut fonduri nerambursabile în valoare de 200.000 de euro pentru finanţarea unui proiect de promovare şi relansare a consumului de peşte în România. Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 se va desfăşura până anul viitor, iar în cadrul acestuia firma a participat deja la două târguri ale primăverii în 2014 – „Aventuri la pescuit şi vânătoare” (13-16 martie 2014) şi „Festivalul de Buna Vestire” (21-25 martie 2014). Scopul acestui proiect este de a promova consumul de peşte şi de a scoate în evidenţă importanţa consumului de peşte şi proprietăţile nutritive ale acestuia. Pentru o alimentaţie responsabilă, peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din coşul de cumpărături, datorită elementelor nutritive pe care le conţine, scrie bizbrasov.ro. Carnea de peşte este bogată în proteine, lipide, vitamine şi minerale, astfel putând să înlocuiască orice alt tip de carne. În plus, aceasta este uşor digerabilă, deoarece nu conţine ţesut colagen fibros. Carnea de peşte este o parte importantă dintr-o nutriţie echilibrată, fiind o principală furnizoare de grăsimi esenţiale omega-3, cu rol în dezvoltarea şi menţinerea performanţei intelectuale, precum şi în protecţia sistemului cardiac. Peştele este considerat a fi şi un aliment care îmbunătăţeşte funcţiile creierului. Un experiment a demonstrat faptul că oamenii care mănâncă o singură masă de peşte pe săptămână îşi reduc declinul intelectual specific înaintării în vârstă cu circa 10 – 13%.

Comentarii

Ultimă oră