Sari la conținut

Zeci de oameni care locuiesc într-un bloc de pe Strada Ştefan Mironescu sunt nevoiţi să stea în casă cu umbrelele şi să facă un adevărat slalom printre ligheanele şi oalele aşezate în mijlocul camerelor.

Firma care a făcut mansardarea a lăsat lucrarea neterminată şi apartamentele fără acoperiş. Locatarii povestesc că lucrările de mansardare a blocului au început în luna aprilie, dar, în iunie, muncitorii care se ocupau de acoperiş au dispărut, lăsând treaba neterminată. Acum, nu e apartament în care să găseşti vreun perete uscat, iar lucrurile oamenilor au început deja să miroasă a mucegai. Firma care se ocupa de lucrări ar fi trebuit să termine construcţia la începutul acestei luni, însă n-a ajuns nici până la jumătate. "Au bătut doar scândura, peste care au montat stratul izolator, care în urma vijeliilor s-a exfoliat. De asemenea, foliile de plastic ce acopereau porţiunile unde urmează să fie montate geamurile şi uşile de la terase au fost luate de vânt, astfel că apa a pătruns cu uşurinţă", declară unul dintre locatari.
Le plouă în casă. În aceste condiţii, de mai bine de trei săptămâni, de fiecare dată când plouă, apartamentele lor sunt inundate. Pereţii sunt efectiv îmbibaţi de apă, instalaţiile electrice au fost compromise în unele apartamente, iar o parte din mobilier a fost serios avariat. Locatarii sunt disperaţi şi au ajuns să se roage să nu mai plouă, dar se pare că nici vremea nu ţine cu ei. La început, erau afectate doar locuinţele de la etajele superioare, dar în ultima perioadă, când precipitaţiile au fost deosebit de violente, au fost inundate şi cele de la etajele inferioare, iar uşa de la casa scării rămâne deschisă, pentru a se aerisi.
Promisiuni. "Astăzi (ieri - n.r.) ne-am întâlnit cu reprezentanţii firmei care se ocupă de mansardare şi ne-au promis că în două sau trei zile vor reîncepe lucrările. De asemenea, ne-au promis că, în cel mai scurt timp, locatarii afectaţi vor fi despăgubiţi", a declarat Petru Moja, reprezentantul asociaţiei de proprietari. El a mai precizat că întreruperea lucrărilor a fost cauzată de unele neînţelegeri apărute între dezvoltatorul imo biliar şi firma care s-a ocupat de construirea acoperişului.

Comentarii

Ultimă oră