Sari la conținut
don-giovanni-pe-scena-operei-brasov

Sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18.30, în Sala Operei, în cadrul Festivalului W. A. Mozart 2018, organizat cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, are loc capodopera mozartiană „Don Giovanni”.

Aceasta este o operă în două acte, pe un libret scris de italianul Lorenzo da Ponte. Premiera absolută a avut loc în Praga, în 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului, fiind primită cu entuziasm de public.

Subiectul acestei opere este inspirat de o legendă spaniolă, apărută în Evul Mediu, despre Don Giovanni, un aventurier şi un seducător etern, care a căutat perfecțiunea, a trăit viața și experiențele ei la intensitate maximă.

Lucrarea prezintă ultima zi din viața lui Don Giovanni, care a sedus nu mai puțin de 2.000 de femei. Acţiunea se petrece în Sevilla, în secolul al XVIII-lea, opera fiind o frescă a societății acelor timpuri.

Richard Wagner spunea despre „Don Giovanni” că este „opera operelor”, un spectacol provocator, o „dramma giocoso”, așa cum o subintitulează chiar Mozart, în care tragicul se îmbină cu comical și divinitatea cu pământescul, creând astfel o dramaturgie de contrast.

Biletele au prețuri cuprinse între 20 și 30 lei și se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, de luni până vineri, între orele 10 – 17.

Comentarii

Ultimă oră