Sari la conținut

Doina Ruşti lansează cea mai recentă carte a sa, „Logodnica”, la Braşov

doina-rusti-lanseaza-cea-mai-recenta-carte-a-sa-logodnica-la-brasov

În 28 septembrie 2017, de la ora 18.00, Doina Ruşti, va prezenta la Brașov cea mai recentă carte a sa - „Logodnica”.


    La Librăria Humanitas (Piața Sfatului nr. 16), are loc joi, o nouă întâlnire a CenaKLUbului Tiuk. Invitată specială este Iulia Şchiopu.

„Logodnica” ne prezintă o poveste adevărată despre dragoste şi răzbunare. David Kinsella, pe numele său real, regizor de succes, s-a născut la Belfast, dar este cetățean norvegian. Alisa are sânge rusesc, dar se consideră moldoveancă din Chişinău. David n-a vorbit niciodată irlandeza, căci este britanic, protestant din Irlanda de Nord. Alisa vorbeşte româneşte, cu toate că se consideră rusoaică sută la sută. El a avut o copilărie cu bombe şi lupte de stradă. Ea este o orfană din Ungheni. La un moment dat se întâlnesc, iar drumurile lor trec prin Bucureşti.

Scris în trei luni, romanul „Logodnica” nu este doar o poveste de iubire, ci şi „o parabolă despre Est şi Vest, despre extremele Europei.”


   Romanul „Logodnica”, de Doina Ruşti, va fi ecranizat pe viitor, chiar de catre eroul său principal, regizorul britanic David Kinsella.

Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Între romanele sale se numără „Fantoma din moară” (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al USR, „Zogru” (2006); „Lizoanca la 11 ani” (2009) – recompensat cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române; „Manuscrisul fanariot” (2015) şi „Mîţa Vinerii” (2017), două bestselleruri ce au deschis seria ficţiunii istorice.

   Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. Dovedindu-se o pasionată cititoare de documente de arhivă, făcându-şi documentarea atentă pentru cărţile şi scenariile sale, reuşește să învie trecutul şi să îl facă să vorbească graţie imaginaţiei şi capacităţii sale de a pătrunde spiritul unei epoci.

Comentarii

Ultimă oră