Sari la conținut

Documentar despre Muzeele Vatican, filmat în 3D

documentar-despre-muzeele-vatican-filmat-in-3d

La Cinema Cityplex Brașov, puteti viziona un documentar 3D despre Muzeele Vatican. Proiectiile au loc numai sâmbătă și duminică de la ora 12:00,timp de 8 săptămâni, in perioada 22 noiembrie 2014 - 11 ianuarie 2015.

Istoria artistică a lumii, cu neprețuitele opere de artă expuse în Muzeele Vaticanului, vă vor fi prezentate într-un format fără precedent, în 3D, filmate cu camere digitale de mare rezoluție, imaginea obținută punând și mai mult în valoare frumusețea patrimoniului universal lăsat moștenire.

Cu o abordare emoţionantă, documentarul "Muzeele Vaticanului 3D" povesteşte, contemplă şi sporeşte frumusețea lucrărilor cu un comentariu profesionist, astfel încât opere de artă extraordinare ca: Școala din Atena de Raffaello, maiestuoasele fresce ale lui Michelangelo din Capela Sixtină, inclusiv crearea lui Adam şi Judecata, alături de alte lucrări de Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto, Caravaggio, precum şi de artişti mai aproape de timpul nostru, precum  Van Gogh, Chagall, Dalì şi Fontana, să-și reliefeze frumusețea.

“Despre Muzeele Vaticanului se vorbește întotdeauna la plural deoarece toți papii, care s-au succedat, au dorit ca acestea să păstreze și să conserve  întregul  patrimoniu al umanității. Cel mai fascinant lucru despre Muzeele Vaticanului este faptul că trebuie să le vizitezi într-o totală pace interioară; este bine dacă utilizezi un ghid sau dacă te informezi din pliante, dar lasă-te în voia pașilor și vei avea impresia că ai intrat, într-adevăr, într-o lume minunată, dar și controversată: povestea și destinul umanității… aceasta este tot despre Muzeele Vaticanului .”  spune  Antonio Paolucci, directorul Muzeelor Vaticanului.

Comentarii

Ultimă oră