Sari la conținut

Doctoriţă acuzată că a mutilat un copil pe viaţă!

Doctoriţa Marinca de la Spitalul de Copii este acuzată de malpraxis de propriii colegi.

O doctoriţă de la secţia de Chirurgie a Spitalului de Copii Braşov este acuzată de malpraxis, informează TVR 1. Victima, un copil în vârstă de un an, a ajuns la spital acum o lună şi a primit diagnosticul de testicul necoborât. Băieţelul a fost programat a doua zi pentru operaţie.
Acuzată de colegi! Intervenţia a fost făcută de medicul Madi Marinca, alături de o echipă de anestezişti şi de alte două cadre medicale. În timpul intervenţiei, după cum susţin colegii care au reclamat-o la Colegiul Medicilor, a făcut o greşeală şi a hotărât să îi extirpe un testicul fără a cere ajutorul unui coleg de specialitate, aşa cum cer regulile în astfel de cazuri. „Doamna doctor a mai avut discuţii cu probleme profesionale. La Colegiul Medicilor există documente. Probleme au mai  fost şi cu Direcţia de Sănătate”, a declarat doctorul Marcel Albean pentru postul tv citat.
Sesizare la Colegiul Medicilor. După ce conducerea secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a stabilit că organul extirpat putea fi salvat, pe numele medicului a fost depusă o sesizare la Colegiul Medicilor. De asemenea, şeful Secţiei de Chirurgie, spune că doctorul Marinca a dus organul extirpat la laborator cu o zi întârziere, abia după ce i s-a cerut socoteală. După operaţie, medicul le-a spus părinţilor copilului că nu a putut evita intervenţia. Ei nu vor să vorbească despre ce s-a întâmplat din motive religioase. Dosarul este acum la Colegiul Medicilor Braşov.
Rezultatele anchetei, în mai. „Au fost depuse nişte sesizări privind activitatea doamnei doctor, care nu s-au soldat cu o urmărire sau cu o anchetă din partea Comisiei de Specialitate Chirurgicală, deoarece a avut loc o mediere a părţilor la nivelul Colegiului, căzându-se la înţelegere privind respectarea unor norme de activitate”, a declarat doctorul Gabriel Moraru, preşedintele Colegiului Medicilor Braşov. Pe de altă parte, doctorul Sorin Gîrbacea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Braşov, susţine că cercetarea făcută de o echipă de medici chirurgi, alţii decât cei de la Spitalul de Copii, este în plină desfăşurare. Rezultatele preliminare ale analizei urmează să fie făcute publice după jumătatea lunii mai.
Apărarea doctoriţei Marin­ca. Doctoriţa Marinca se apără susţinând că este vorba doar de o încercare a medicilor de a o denigra. „Rezultatul analizei anatomo-patologice a arătat că existau în testiculul scos leziuni premaligne care puteau cauza cancer şi alte elemente patologice. În plus, în toate tratatele de medicină se precizează că un testicul necoborât, intrabdominal trebuie scos. Testiculul copilului era mic şi atrofic. Pot demonstra cu acte. Ei ştiau acest lucru. În opinia mea, este vorba de o persecuţie, o încercare să mă denigreze pentru a scădea numărul de pacienţi care vin la mine. Anul trecut am avut cel mai mare număr de operaţii, 254 de pacienţi operaţi. Nu este prima oară când încearcă să mă denigreze”, a spus doctoriţa Marinca, medic chirurg în cadrul Spitalului de Copii Braşov.

Cazuri de malpraxis. Peste 150 de dosare au ajuns anul trecut la Colegiul Medicilor cu acuzaţii de malpraxis. Doar 38 de medici au fost sancţionaţi, dintre aceştia doar doi au primit interdicţia de a profesa pe o anumită perioadă de timp.

Comentarii

Ultimă oră