Sari la conținut

Doar judecată în regim de urgenţă la Tribunalul Braşov

doar-judecata-in-regim-de-urgenta-la-tribunalul-brasov

 Iunie 2020 - termen pentru dosarele noi, procesele pe rol - decalate cu o lună!

Pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului, Tribunalul Braşov va avea un program special până la data de 31 martie 2020.


  Astfel, până la data amintită se vor judeca numai anumite tipuri de cauze, mai exact cele cu caracter urgent.


   „Cauzele se vor judeca începând cu orele 8.00, iar după ora 15.30 se vor judeca doar cauzele urgente în materie penală”, a anunţat Tribunalul Braşov. În ceea ce priveşte cauzele care nu sunt urgente, cele programate pentru lunile martie şi aprilie vor fi reprogramate pentru date ulterioare, în lunile aprilie şi mai, cu înştiinţarea în timp util a părţilor. „Pentru dosarele fără termen, se va fixa primul termen de judecată începând cu luna iunie 2020”, a mai comunicat Tribunalul Braşov.


   Tot până în 31 martie, cu posibilitate de prelungire, au fost luate măsuri pentru limitarea accesului persoanelor în incinta clădirii, intrarea fiind permisă doar pe o singură uşă de acces şi doar părţilor, avocaţilor, juriştilor sau lichidatorilor care au cauze pe rol. De asemenea, a fost sistat integral programul cu publicul, iar cetăţenilor li se recomandă să transmită documentele prin fax, email, poştă sau servicii de curierat.


   Şi Curtea de Apel Braşov a anunţat amânarea cauzelor care nu sunt urgente. Astfel pentru cauzele care se înregistrează începând cu data de astăzi, 12 martie 2020, completele de judecată vor proceda la acordarea ori preschimbarea primului termen de judecată ulterior datei de 1 mai 2020. De altfel, oamenilor li se recomandă să consulte site-ul instituţiei pentru informaţii suplimentare.

Comentarii

Ultimă oră