Sari la conținut
doar-egal-cu-baia-mare

Liderul seriei a doua din Liga a doua, Corona Braşov, a remizat, scor 0-0, cu formaţia FC Maramureş Baia Mare.

Echipa de fotbal, Corona Braşov, nu a profitat de pașii greșiți făcuți de contracandidatele la promovare în primele două runde ale returului. Brașovenii erau convinși că o victorie cu FC Maramureș Baia Mare îi duce practic cu un picioar în Liga lui Mitică și au început meciul hotărâți să tranșeze cât mai repede soarta celor trei puncte. În minutul nouă, Horia Popa a tras de la 16 metri, puțin pe lângă poarta băimărenilor. După un sfert de oră de joc, căpitanul Coronei, Ioan Coman, a înșirat doi adersari și a șutat la colțul scurt, dar Ștețca a reținut în doi timpi. Patru minute mai târziu, oaspeții își arată colții, însă Achim trimite, din poziție ideală, peste poarta lui Marc. Coman și compania au continuat să atace și în minutul 28, Burlacu reușește o acțiune excelentă în banda dreaptă, îi pasează lui Manea care de la 16 metri zguduie transversala. În minutl 39, Manea centrează din corner iar Dâlbea, din șase metri, trimite mingea în bară. Ultima acțiune periculoasă a reprizei a aparținut tot brașovenilor. Coman a centrat din dreapta, iar Horia Popa a trimis cu capul peste poartă dintr-o poziție foarte bună și astfel s-a intrat la cabine la scorul de 0-0.

Repriză slabă. Partea a doua a jocului, nu a fost la fel de reușită ca prima. Brașovenii nu au mai avut aceași consistență în atac și le-au dat șansa oaspeților să spere că pot pleca de sub Tâmpa cu puncte. Spionați din tribune de antrenorul celor de la Damila Măciuca, Claudiu Niculescu, fotbaliștii de la Corona au ratat prima ocazie a reprizei a doua. În minutl 59, Burlacu a centrat perfect de pe partea dreaptă, iar Vlad Munteanu dintr-o poziție foarte bună, a trimis pe lângă poartă. În minutul 66, oaspeții puteau să dea lovitura. Achim a plecat pe contraatac, a șutat de la 20 de metri, mingea a fost deviată de Forika, iar Traian Marc a scos excelent de sub transversală. Cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, Corona a ratat o șansă imensă de câștiga cele trei puncte. Coman a combinat perfect pe partea dreaptă cu Leonte, tânărul fotbalist al Coronei a centra perfect, iar Marius Pastor a rămas singur cu Ștețca. Mijlocașul de sub Tâmpa a preluat mingea dar a trimis peste transversală din trei metri. Astfel parida s-a încheiat nedecis, scor 0-0. În urma acestui rezultat, Corona a acumulat 28 de puncte și este în continuare lider în seria a doua din liga secundă. Pe poziția a doua se află Poli Timișoara cu 26 de puncte, iar ultima treapă a podiumului este ocupată de Damila Măciuca, formație care a adunat 21 de puncte.

Nemulțumit de rezultat. La finalul meciului cu FC Maramureș Baia Mare, antrenorul celor de la Corona Braşov, Daniel Bona era nemulțumit de rezultatul obținut de formația sa. „Sunt două puncte pierdute pe teren propriu. În prima repriză am jucat bine, am avut ocazii de gol, am trimis de două ori mingea în bară, Horia Popa a ratat din situație excelentă, darn u am reușit să băgăm mingea în poartă. În repriza secundă nu am mai reușit același joc bun, dar și în aceste condiții, dacă Marius Pastor marcheză la ocazia imensă pe care a avut-o în finalul meciului câștigăm trei puncte. Astăzi am avut mulți jucători noi în teren și echipa nu este încă omogenă. Mai avem 10 etape și trebuie să ținem capul sus și să încercăm să rămânem pe primul loc”, a declarat la finalul meciului Dan Bona.

Se stinge litigiul. Telenovela transfrurilor lui Martac și Ștefan de la Oțelul Larisa la Corona Brașov este aproape de final. Președintele secției de fotbal de la Corona Brașov, Andraș Szakal, a discutat cuoficialii grupării prahovene și au ajuns la un numitor comun. Cele două părți au hotărât încheierea litgiului dintre cele două grupări în privința transferurilor celor doi jucători. Astfel săptămâna viitoare lucrurile vor fi clare, iar cei doi jucători vor putea evolua din nou la echipa de sub Tâmpa. Totodată, dacă acest scandal este încheiat, atunci brașovenii nu vor avea probleme în a obține licența pentru sezonul viitor.

Comentarii

Ultimă oră