Sari la conținut

Doar 15 participanți la Brașov la „Marşul pentru aer curat”

doar-15-participanti-la-brasov-la-marsul-pentru-aer-curat-evenimentul-a-fost-boicotat-de-vremea-urata

Evenimentul a fost „boicotat” de vremea urată!

„Marşul pentru aer curat” a adunat doar 15 participanţi, la Braşov, deşi pe pagina de socializare care promova evenimentul, internauţii arătaseră un interes mai mare să participe.

Intenţia organizatorilor a fost să tragă un semnal de alarmă asupra calităţii aerului, care are efecte asupra sănătăţii oamenilor, dar prea puţini s-au arătat fizic la acest eveniment.

„Nu toată lumea e premiantă, de undeva trebuie pornit”, a sintetizat Mihai Mihu, coordonator proiecte, Asociaţia Creştem România Împreună.

„Rezultatele sunt cumva de aşteptat, însă, de undeva trebuia să începem. Evenimentul de sâmbătă a venit ca şi prefaţă la ceea ce ne dorim să demarăm, şi anume un proiect de politici alternative pentru ceea ce înseamnă legea aerului. (…) Vorbim de un Braşov poluat, de o Românie poluată şi vorbim de o lume poluată”, a mai spus Mihai Mihu. Totuşi, a mai spus el, interesul autorităţilor a crescut, campaniile de plantare din ultimii ani fiind un indicator în acest sens.

La eveniment a fost prezent și un cetăţean canadian, care de 11 ani locuieşte în Braşov şi care spune că este o diferenţă între aerul canadian şi cel braşovean. „Aerul este mai curat, vin curenţii de aer dinspre Oceanul Pacific. Eu am probleme şi de 11 ani aici, problemele mele s-au agravat”, a susţinut acesta.

Cei 15 participanţi au mers din Piaţa Sfatului până la Modarom, cu două pancarde în mâini, iar unii dintre ei au purtat în mod simbolic, pentru a trage un semnal de alarmă, măşti pe gură.

Potrivit statisticilor, anual, în România, mor în medie 25.000 de persoane din cauza poluării, afectaţi fiind în special copiii şi persoane vârstnice.

Comentarii

Ultimă oră