Sari la conținut

Doar 10% dintre braşoveni au depus declaraţia unică

Deşi mai sunt numai patru zile până la expirarea termenului limită pentru depunerea formularului unic 112, braşovenii nu se înghesuie la ghişeele fiscului. În judeţ au fost înregistrate numai 3.095 de declaraţii, dintr-un total de circa 40.000.
Riscă amenzi. Pentru neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege, Codul de procedură fiscală prevede contravenţii de la 500 la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice. Termenul limită pentru înregistrarea declaraţiei unice expiră vineri, 25 februarie.
Şase ghişee pentru contabili. La ghişeele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice programul se încheie la orele 16.30 însă, în ultimele două zile, adică joi şi vineri, se va lucra în două schimburi până când vor fi procesate toate declaraţiile contribuabililor care se află în faţa ghişeelor. De astăzi, declaraţiile vor putea fi înregistrate şi la sediile direcţiilor judeţene de sănătate, şomaj şi pensii. În clădirea Trezoreriei au fost amenajate şase birouri unde sunt procesate declaraţiile depuse contabili. Persoanele fizice care au ca termen data de 28 februarie pentru depunerea fişelor fiscale pot depune fişele fiscale la parter.

Comentarii

Ultimă oră