Sari la conținut

Distribuirea mierii contrafăcute a fost blocată

distribuirea-mierii-contrafacute-a-fost-blocata

Miere falsificată! Asta arată rezultatele analizelor efectuate în laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Braşov.  Produsul, primit ca ajutor de la UE, a ajuns în casele celor cu venituri reduse. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare din Braşov spune că alimentul nu este periculos, ci că face parte din categoria energizantelor. Distribuirea mierii a fost blocată, după ce specialiştii instituţiei braşovene au transmis acest lucru la nivel naţional, prin sistemul de alertă rapidă.

Din 7 până în 10 octombrie, 750 de kilograme de miere au fost distribuite nevoiaşilor la Braşov. Mierea provine de la o firmă din Bulgaria şi în urma unor sesizări au fost prelevate probe pentru analize. „Împreună cu inspectorii de la APIA  am prelevat probe din mierea polifloră din import Bulgaria care a fost oferită persoanelor defavorizate. Probele au intrat în laborator, laboratorul nostru are metode acreditate, este acreditat RENAR, motiv pentru care o dată cu emiterea buletinului de analiză, am constatat că buletinul este falsificat. El numai miere polifloră nu este. În acest context, produsul a fost blocat” a declarat  Dorin Enache, director DSVSA Braşov.
„Trebuie să asigur consumatorii că nu le este pusă  în pericol starea de sănătate. Produsul nu poate fi încadrat în categoria miere polifloră, el de fapt este un energizant, sau un fel de miere sintetică. Concluzionez: produsul nu este contaminant şi nu este periculos. Am sesizat un fals, motiv pentru care produsul, prin sistemul „rapid alertă” a fost blocat la nivel naţional” a adăugat Enache.
La Braşov sunt 12.000 de beneficiari. Până acum au primit ajutoare 2000 de persoane.

Comentarii

Ultimă oră