Sari la conținut
dispensar-de-tbc-redeschis-la-sacele

De joi,  în Săcele  fost redeschis Dispensarul de TBC, unde pot veni bolnavii din zonă la consultaţii, dar şi la tratament.  Cabinetul a fost închis de guvernarea pedelistă, în 2011, odată cu Spitalul din Săcele. Acum, Dispensarul a intrat în structura Spitalului de Pneumologie Braşov.

“Din punctul meu de vedere redeschiderea dispensarului de TBC din Săcele este un exemplu de bună practică a ceea ce înseamnă descentralizarea sistemului de sănătate. Întrucât din primul moment în care mi-am exprimat dorinţa de  a redeschide acest dispensar, am primit ajutor din partea preşedintelului Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu,  care a şi aprobat noua structură organizatorică, cât şi din partea dr. Alexandru  Bălescu, de la Direcţia de Sănătate Publică. “ a declarat  Dan Moraru, manager Spital Pneumologie Braşov.
Dispensarul are şi aviz de la Ministerul Sănătăţii. Aici lucrează trei persoane: un medic, un asistent medical şi o îngrijitoare. Toţi au venit cu delegaţie de la Spitalul din Braşov, până la organizarea concursului pe post.
“O să ne ocupăm atât de pacienţii cu tuberculoză cât şi de cei cu boli respiratorii” a precizat Adina Munteanu, medic specialist pneumolog.
“De 34 de ani am tratat aproximativ 900 de săceleni şi toată lumea mă întreba când se redeschide, în localitate,  spitalul, dar şi dispensarul TBC” a spus Nicolae Suciu, asistent medical.
În prezent, în evidenţa Dispensarului sunt 10 pacienţi care urmează tratament.

Comentarii

Ultimă oră