Sari la conținut

Directorul ISCIR Braşov a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Gheorghe Camen, şeful Inspecţiei de Stat pentru Controlul Recipientelor sub Presiune si Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR)Braşov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Bărbatul este acuzat de luare de mită.

Mită de 400 de milioane de lei vechi. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori , „în perioada 2010 - iunie 2011, inculpatul Camen Gheorghe, în calitate de inspector şef la ISCIR Braşov, a pretins sume de bani de la şapte denunţători, reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, unităţi şcolare şi asociaţii care organizează cursuri de formare profesională, pentru ca, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu să avizeze deschiderea cursurilor în meseriile care necesită autorizare ISCIR cât şi pentru ca toţi cursanţii să promoveze respectivele forme de calificare profesională", se arată într-un comunicat de presă remis de DNA. Din banii pretinşi de către suspect spun anchetatorii, şeful ISCIR a primit 400 de milioane de lei vechi mită.
În arest preventiv. Camen Gheorghe a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la data de 23 iunie 2011, Tribunalul Braşov a respins cererea procurorilor şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Curtea de Apel Braşov l-a arestat în recurs, pentru 29 de zile. Inculpatul, care va fi judecat la Tribunalul Braşov, nu a fost de găsit pentru un punct de vedere. Până la o sentinţă definitivă, şeful ISCIR Braşov beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii

Ultimă oră