Sari la conținut

Dineu cu proşti şi Comedie pe întuneric vor fi jucate la Braşov

Luni 5 Decembrie ,de la ora 19:00, la Teatrul Sică Alexandrescu, braşovenii sunt aşteptaţi la spectacolul "Dineu cu proşti" de Francis Verbe, în regia lui Ion Caramitru, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal.
Piesa de teatru "Dineu cu proşti" este o comedie ce are ca temă...prostia.Totul pleacă de la ideea năstruşnică de a organiza un dineu, ce are ca invitaţie amici intelectuali, snobi şi sarcastici. Ei participă la titlul de "prost perfect", însă fără să aibă habar. Finalul piesei este o lecţie de viaţă ce va va pune pe gânduri, în final: cine e prostul? Alături de Horaţiu Mălăele mai joacă Şerban Ionescu, Medeea Marinescu, Alexandra Bindea, Costică Ciuciulică, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu. Informaţii şi rezervări la telefon.:0752.791.902.
A doua zi, marţi 6 Decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta, va fi prezentă piesa de teatru „Comedie pe întuneric" de Peter Shaffer. Acest eveniment este un proiect ARCUB (Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucuresti) şi beneficiază de o echipă excelentă de actori super-profesionisti, unii dintre ei fiind foarte cunoscuţi şi iubiţi - Anda Caropol, Viorel Comănici-Teatrul NOTTARA, Cornel Ciupercescu,etc.Vlad Jipa a fost până acum câţiva ani actor al Teatrului Sică Alexandrescu şi se remarca prin prestaţia sa artistică. Autorul Sir Peter Shaffer a devenit celebru prin piesa sa Amadeus, după care s-a realizat filmul de referinţă cu acelaşi nume, răsplătit cu 8 premii Oscar (1984 ).Biletele se găsesc la Centrul Cultural „Reduta” -tel.0722.218270;0744.368736 şi la XEROX (lângă OTP Bank) -tel.0752.791902 .
Scrisă în buna tradiţie a farsei, „Comedie pe întuneric” poate fi considerată una din cele mai amuzante piese de teatru aparţinând celei de-a doua jumătăţi a secolului XX. Ideea introdusă de Peter Shaffer în ...spaţiul dramaturgiei occidentale este inspirată din vechiul teatru chinezesc şi se bazează pe inversarea semnificaţiilor luminii şi a întunericului. O banală pană de curent produsă într-o seară de duminică, de o importanţă vitală pentru protagonişti, deviază întreaga derulare a evenimentelor pregătite cu grijă şi migală de aceştia.  Lucrurile nu decurg nici pe departe aşa cum fuseseră plănuite, fiindcă în întunericul care se lasă brusc peste personaje, confuziile şi surprizele se ţin lanţ.
Efectele vizuale domină spectacolul căci personajele, aflate într-o perpetuă stare de agitaţie, se împiedică, răstoarnă mobile, bâjbâie, merg de-a-ndăratelea, se caută unul pe celălalt.
O comedie inedită care ne reaminteşte cu originalitate că neprevăzutul ne pândeşte pe fiecare dintre noi. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră