Sari la conținut

Din păcate in Tractorul nu se poate ajunge decât cu tractorul !

din-pacate-in-tractorul-nu-se-poate-ajunge-decat-cu-tractorul-

Lucrările de modernizare a străzilor din noua zonă rezidenţială Tractorul, demarate anul trecut, nu au avansat prea mult, ţinând cont că şi partea birocratică a fost destul de anevoioasă în contextul în care, mai întâi, a fost necesar transferul terenurilor pe care trec drumurile în domeniul public, lucru în care s-au implicat şi dezvoltatorii imobiliari din zonă, constituiţi într-o asociaţie.

Maşinile de mare tonaj au creat tranşee în nămol
Din păcate, mulţi dintre constructori nu au sistat lucrările pe timpul sezonului rece, iar odată cu dezgheţul, o serie dintre artere au devenit impracticabile.
Acest lucru este cauzat de faptul că pe unele dintre străduţe, care sunt practic doar nişte uliţe de pământ, s-a intrat cu autovehicule de mare tonaj, iar în urma lor, pe pământul moale s-au format adevărate tranşee, astfel că maşinile mici riscă să rămână împotmolite.

Nemulţumirile locatarilor
De cealaltă parte, locuitorii din această zonă, care s-au constituit şi ei într-un grup organizat, au solicitat recent Primăriei Braşov să suspende toate autorizaţiile de construcţie ale ansamblurilor rezidenţiale din cartierul Tractorul, care nu au acces la drum public asfaltat şi să nu se mai acorde noi autorizaţii de construcţie până când nu se finalizează asfaltarea străzilor principale din cartierul Tractorul, respectiv Nicolae Labiş, Ioan Popasu, Ştefan Baciu, I.C. Brătianu, 1 Decembrie 1918, Emanoil Bernfeld, Eugen Jebeleanu, George Bacovia.


„Cetăţenii cartierului Tractorul, care au plătit bani grei pe apartamente, îşi rup maşinile prin gropi şi trăiesc în praf şi în noroi de cel puţin 5 ani, deşi dezvoltatorii le-au promis încă de acum 5 ani că în maxim un an / doi străzile lor vor fi asfaltate. Primăria a promis că până în noiembrie 2018 vor fi asfaltate 7 străzi importante din Tractorul. Doar pe Nicolae Labiş s-a pus un strat de asfalt provizoriu. Pe Ioan Popasu au reuşit să pună parţial doar borduri. Drumurile sunt foarte înguste (doar o bandă pe sens, insuficient pentru numărul foarte mare de maşini din zonă), şi nu sunt trotuare. Locurile de parcare şi spatiile verzi sunt insuficiente”, se precizează în petiţia locuitorilor. Deocamdată, aceştia au obţinut o audienţă la viceprimarul Barabas Laszlo.
Până în primăvară, nu se vor putea derula lucrări de asfaltare, iar în cel mai bun caz, se va putea interveni pentru a se pune un strat de piatră pe aceste străzi, astfel încât să se poată circula în condiţii un pic mai normale, iar oamenii să se nu se mai împotmolească până la gât pe drumul spre casă.

Comentarii

Ultimă oră