Sari la conținut

Din lemnul Bradului din Piaţa Sfatului vor fi construite băncuţe pentru picnic

din-lemnul-bradului-din-piata-sfatului-vor-fi-construite-bancute-de-picnic

Ediția 2017- 2018 „Braşov, oraş din poveste!” a ajuns la final. Bradul care ne-a bucurat sărbătorile, nu ramâne doar amintire în fotografii, ci le va fi pe viitor util brașovenilor. Se va transforma în mobilier de picnic.

Bradul din Piaţa Sfatului, înalt de 28 de metri, va fi despodobit în zilele următoare, apoi va fi făcut bucăţi.

Reprezentanţii firmei care s-a ocupat de iluminatul Crăciun din centrul vechi al Braşovului au început să demonteze ornamentele luminoase, inclusiv pe cele din bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului. În următoarele zile, în funcţie şi de condiţiile meteo, va fi demontat şi bradul amplasat în Piaţa Sfatului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, bradul va fi transformat în mare parte în scândură, din care se vor realiza mese şi băncuţe în zonele amenajate pentru picnic, iar restul va ajunge lemn de foc pentru asistaţii social.

„Lemnul ar urma să fie folosit pentru confecţionarea de mobilier şi repararea echipamentelor existente la locurile de picnic din municipiu, respectiv Pietrele lui Solomon, Iepure şi Lacul Noua. Masa lemnoasă care nu se va putea folosi pentru mobilier, va fi utilizata ca lemn de foc, urmând să fie donată familiilor sărace din municipiu care folosesc lemnul pentru încălzirea locuinţelor”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Comentarii

Ultimă oră