Sari la conținut

Din 5 martie încep meditaţiile gratuite la Universitate pentru elevii de liceu

din-5-martie-vor-incepe-meditatiile-gratuite-la-universitate-pentru-elevii-de-liceu

 Pregătire gratuită, la Matematică, Română şi Informatică, pentru elevii care dau Bacalaureatul în vară!

Elevii care susţin examenul de bacalaureat în acest an pot beneficia din nou de cursuri gratuite de pregătire, la Universitatea Transilvania Braşov.


    Pregătirea este concepută sub forma unor module interactive, care vor fi susţinute de profesori renumiţi din universitate, începând din 5 martie 2020, la Matematică şi din 6 martie 2020 la Limba şi literatura română şi la Informatică.


   Cursurile de matematică cuprind noţiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, iar cele de informatică cunoştinţe despre algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme.


   La limba şi literatura română cursurile urmăresc să îi înveţe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situaţii de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba şi literatura română sunt axate şi pe analizarea operei marilor clasici, a poeţilor canonici şi prozatorilor interbelici.

La cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat sunt aşteptaţi elevii din anii terminali ai învăţământului liceal din Braşov, dar şi din zonele limitrofe. Aceştia îşi pot alege modulele la care participă în funcţie de propriile opţiuni şi nu este necesară înscrierea prealabilă.

Participarea la cursuri este liberă, însă elevii sunt rugaţi să urmărească pagina de facebook a universităţii pentru eventualele modificări ce vor apărea în program.


   Cursurile de limba şi literatura română se vor desfășura în corpul T al Universităţii Transilvania, din B-dul Eroilor nr. 25, în sala TP4.


   Cursurile de matematică şi cele de informatică vor avea loc în corpul P al Universităţii, din strada Iuliu Maniu nr. 50, în sala PIII1.


     Elevii se pot prezenta direct în amfiteatre, conform calendarului de pregătire afişat pe site-ul universităţii, la adresa: https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bac.html .

Comentarii

Ultimă oră