Sari la conținut

Din 1 martie, 17 familii cu situație materială precară vor primi locuințe sociale.

din-1-martie-17-familii-cu-situatie-materiala-precara-vor-primi-locuinte-sociale

Direcția de Asistență Socială Brașov administrează un număr de 44 locuințe sociale, în imobilul situat pe str. Zizinului. Acestea au fost repartizate în anul 2014 pentru o perioadă determinată de 5 ani, cu scopul de a ajuta familiile aflate într-o situație gravă din punct de vedere social.

Conceptul de asistență socială are la bază acordarea de sprijin anumitor categorii de persoane până când acestea reușesc să depășească dependența față de aceste servicii sociale. În cazul unui număr de 17 familii din blocul de locuințe sociale, conform criteriilor stabilite de Consiliul

Local, situația lor s-a mai îmbunătățit față de momentul în care au primit acele locuințe sociale.

Având în vedere că la expirarea celor 5 ani, perioada pentru care au avut contract de închiriere, aceste familii au solicitat o perioadă de timp pentru găsirea unei alternative pentru cazare, contractele au fost prelungite succesiv prin acte adiționale până la data de 1 martie 2021, având, astfel, la dispoziție mai mult de un an de zile pentru a-și rezolva situația locativă. Începând cu această dată, locuințele vor fi puse la dispoziția familiilor care au o situație mult mai gravă decât a celor 17 familii, al căror contract a expirat.

Pentru a asigura o alternativă de cazare persoanelor care au o situație socială mai puțin bună, Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care prevede posibilitatea sprijinirii anumitor categorii de persoane la plata chiriei. După aprobarea de către Consiliul Local, acest serviciu social va putea fi pus în aplicare pentru cetățenii municipiului Brașov. Termenul de finalizare a proceduri de dezbatere este sfârșitul lunii februarie.

Comentarii

Ultimă oră