Sari la conținut
dezastru-ecologic-la-dumbravita

Gunoaie împrăştiate pe câmp la Dumbrăviţa. Tone de deşeuri au ajuns pe terenurile localnicilor din motive accidentale, spun autorităţile. Chiar şi aşa Primăria din localitate a fost amendată de către Garda de Mediu şi are un termen de două săptămâni să rezolve problema.

La marginea satului gunoaiele au împânzit terenurile oamenilor. Deşi în zonă există o rampă de gunoi, acolo unde depozitează autorităţile gunoiul din localitate, deşeurile au ajuns pe câmpul din jurul acesteia. Localnicii sunt revoltaţi de ceea ce se întâmplă în zonă şi cer Primăriei să ia măsuri. Edilul şef al localităţii, Popa Zachiu spune că va încerca să rezolve situaţia, dar că va fi un lucru de durată. „Problema este că avem o autospecială la Primărie, dar ea nu este autorizată pentru aşa ceva. Facem demersuri să le ducem mai departe. Automat vor creşte atunci şi costurile de salubritate”, a spus acesta.

Comisarii Gărzii de Mediu din Braşov s-au deplasat la faţa locului şi au şi sancţionat Primăria.Am depistat nişte deversări de deşeuri cu totul şi cu totul accidentale, deşeuri menajere. Această activitate de salubrizare intră în competenţa Primăriei, instituţie care nu are serviciu autorizat, este nevoită să colaboreze cu o altă unitate care este autorizată, motiv pentru care comisarii deplasaţi la faţa locului au aplicat sancţiuni în valoare cuprinsă între 5.000 şi 15.000 de lei”, a spus Mircea Paraschiv, comisar-şef al Gărzii de Mediu Braşov. Autorităţile locale au primit un  termen de două săptămâni pentru a degaja gunoaiele din zonă. În caz contrar, administraţia locală riscă să fie din nou amendată de comisarii Gărzii de Mediu Braşov.

Comentarii

Ultimă oră