Sari la conținut

Destinaţie de vis: cascada fantomă din Valea Caraimanului

destinatie-de-vis-cascada-fantoma-din-valea-caraimanului

Turiștii care ajung în această perioadă, pe Valea Caraiman din apropierea stațiunii Bușteni, se pot bucura de un fenomen natural mai puțin obișnuit - Cascada „Vân­turișul Caraimanului”. Aceasta se formează la altitudinea de 2.000 de metri, iar ultima cădere de apă, care este și cea mai spectaculoasă.
Zeci de pârâiașe formate din topirea zăpezii de pe platoul munților Bucegi se adună deasupra văii adânci, iar debitul mare pornește de pe crestele munților Jepii Mici. Traseul turistic, deşi destul de dificil, care face legătura între stațiunea Bușteni și această zonă este tot mai căutat de iubitorii drumețiilor montane.
După aproximativ o oră de coborâre de la Telecabina Babele sau două ore și jumătate de urcare din stațiunea Bușteni, turiștii ajung în punctul din care cascada se dezvăluie în toată splendoarea sa, fiind străjuită în stânga și în dreapta de crestele munților. Din cauza faptului că aceasta poate fi văzută doar o scurtă perioadă din an, mai este numită de oamenii muntelui și Cascada „Fantomă”.

Comentarii

Ultimă oră