„PDL nu este în situaţia de a ne da lecţii de morală sau de a analiza modul în care Consiliul Judeţean face investiţii în judeţ, din moment ce acest partid este principalul vinovat pentru situaţia economică dezastruoasă în care a ajuns judeţul nostru”. Este reacţia preşedintelui Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu la declaraţiile liderilor portocalii din legislativ. Aceştia au ieşit şifonaţi de la ultima şedinţă pentru că varianta de întrebare pentru Referendum, propusă de ei, nu a fost votată.
Vrea să intre în manualul de geografie. După ce au înghiţit în sec înfrângerea din plenul judeţean, unde sunt în minoritate, PDL-iştii cu multă ipocrizie au plâns de grija banului public. În opinia lor, doar dacă versiunea portocalie ar fi fost aprobată, nu ar mai fi fost vorba despre cheltuirea greşită a banului public. „N-are nicio şansă să între în istorie, aşa că Traian Băsescu vrea acum să între în geografie cu modificările administrativ-teritoriale pe care doreşte să le facă”. Acesta este motivul pentru care USL a decis la nivel naţional un referendum pentru a afla ce vor locuitorii din judeţele ce urmează să fie comasate. „Sunteţi de acord cu propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a va desfiinţa judeţul …” este întrebarea unică pentru această acţiune ce se va desfăşura în 17 iulie.
Doar un referendum e bun. Şi dacă tot nu a fost votată varianta lor cu un judeţ mai mare şi cu capitală la Braşov, s-au plâns că se cheltuiesc bani pe prostii, deşi toţi românii ar urma să fie afectaţi de decizia prezidenţială de refacere a graniţelor judeţelor. Liderii USL le transmit celor de la PDL să aibă frisoane, pentru că PNL, PSD şi PC vor ajunge în curând la guvernare. Cei din Opoziţie cred că în 2012, pedeliştii nu vor mai conduce ţara. Ei vor fi minoritari în administraţiile locale şi vor plăti pentru toate neregulile şi fărădelegile pe care le-au săvârşit.