Sari la conținut
derby-cu-ploiesti-

Handbalistele Coronei joacă din nou acasă. Vineri, de la 19.45, braşovencele vor avea de susţinut un nou examen greu în Liga Naţională. După cea mai clară victorie din acest campionat, 33-27 la Craiova, fetele lui Burcea şi Berbece sunt nevoite să treacă şi de CSM Ploieşti.

Corona Braşov revine cu un nou joc pe teren propriu în Liga Naţională de handbal feminin. Elevele lui Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece vor întâlni vineri, de la 19.45, CSM Ploieşti, într-un meci care se anunţă extrem de disputat.

Braşovencele vin după cea mai clară victorie a sezonului, obţinută în deplasare la Craiova, scor 33-27. În ciuda rezultatului bun obţinut în Bănie, pentru antrenorul principal al Coronei au apărut deja primele griji. Burcea încă aşteaptă momentul în care Carmen Cartaş şi Andreea Pricopi vor juca cel puţin 30 de minute ambele faze, dar şi intrarea în ofensivă a Adrianei Ţăcălie. Tocmai de aceea, disputa cu Ploieşti va fi extrem de dificilă.

Bogdan Burcea se aşteaptă ca duelul cu CSM Ploieşti să fie foarte dificil.

“Este o etapă extraordinar de dificilă, împotriva unei  echipe care joacă bine și care s-a întărit considerabil față de sezonul trecut.  Ploieștiul are o echipă extrem de însă dacă echipa noastră reușește să fie disciplinată în toate fazele jocului ne putem apropia victoria. Suntem în fața unui examen dificil pe care îl putem trece numai cu un aport foarte bun al apărării și  cu o repliere foarte bună”

Adriana Ţăcălie a revenit în meciurile oficiale de două săptămâni. Şi la jocul cu CSM Ploieşti va fi om de bază.

„Va fi un meci dificil pentru că jucăm contra unei echipe care s-a întărit vizibil în acest sezon. CSM Ploiești are o line de 9 metri foarte puternică, de aceea noi trebuie să reacționăm printr-o apărare foarte bună, agresivă și printr-un atac eficient, astfel încât să câștigăm toate punctele puse în joc. Venim după un meci bun la Craiova, care s-a terminat cu o victorie în deplasare, iar acest lucru ne-a dat un moral bun pentru meciul cu CSM Ploiești”.

În meciul cu Ploieştiul, braşovencele vor avea de trecut un hop serios. Acesta se numeşte jucătoarea Nicoleta Tudor, plecată în această vară chiar de la Corona.

Ana-Maria Mârcă vede în CSM Ploieşti un adversar redutabil.

„CSM Ploiești este un adversar dur,  care chiar dacă nu a făcut meciuri extraordinare în primele etape, a câștigat. În această vară au făcut o serie de achiziți bune și au jucătoare care oricând pot pune probleme. Eu sper însă ca noi să ne facem jocul și vom ieși victoroase de pe teren”.

În meciurile directe cu CSM Ploieşti, Corona are avantaj. În ultimele patru confruntări directe, victoria a revenit de fiecare dată braşovencelor.

La jocul cu CSM Ploieşti, antrenorul Bogdan Burcea nu se va putea baza Camelia Hotea şi Dana Raţiu, aflate în recuperare.

Comentarii

Ultimă oră