Sari la conținut

Demonstraţii spectaculoase, la 50 de ani de Salvamont Zărneşti

demonstratii-spectaculoase-la-50-de-ani-de-salvamont-zarnesti

Salvamontiştii zărneşteni au sărbătorit 50 de ani de activitate, prilej cu care au realizat, în week-end-ul trecut, mai multe demonstraţii spectaculoase de salvare, clasice şi aero.

Reprezentanţii Salvamont Zărneşti au beneficiat şi de un elicopter SMURD-IGAV, dar şi de sprijinul a numeroşi colegi veniţi din întreaga ţară, salvamontişti veterani şi nu în ultimul rand, un număr extrem de mare de spectatori, turişti şi localnici.


   De altfel, spectatorii s-au declarat de-a dreptul impresionaţi, deşi nimeni nu îşi doreşte să aibă nevoie de un astfel de ajutor. Au urmărit cu sufletul la gura misiunile dificile pe care salvamontiştii, paramedicii SMURD şi piloţii le-au îndeplinit impecabil. Au fost coborâri în rapel, salvari pe tiroliana şi intervenţii cu elicopterul într-o zonă extrem de periculoasă.


  „Piatra Craiului este una dintre zonele extrem de dificile de salvare montană din abrupt. Şi noi sunterm oameni, pătrundem pe vreme bună, pe vreme rea”, a spus Ioan Pivoda, şeful Salvamont Zărneşti, completat de Ciprian Lolu, un membru important al echipei: „Siguranţă salvatorului trebuie să fie înaintea victimei. Toată viaţa trebuie să te antrenezi, nu există un punct anume când... cum... ce...!”.


   Echipa salvamont Zărneşti este formată din 7 salvatori angajaţi şi 15 voluntari. Cele mai dificile misiuni ale lor se petrec în sezonul de vară când traseele din masivul Piatra Craiului sunt pline de turişti.

Comentarii

Ultimă oră