Sari la conținut
demis-roussos-a-murit-

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 69 de ani.

Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut pe 15 iunie 1946 în Egipt, influenţele muzicii egiptene simţindu-se în muzica sa. La zece ani, a devenit interesat de jazz şi a început să cânte la trompetă. În timpul crizei de la Canalul Suez, Roussos a emigrat împreună cu familia sa în Grecia, unde a fost nevoit să-şi întreţină familia cântând în baruri. În prima formaţie, The Idols, a cântat, iniţial, la chitară bass, calităţile sale vocale fiind descoperite accidental. În 1968 a început să lucreze cu Vangelis Papatanassiou şi Loukas Sideras, luând fiinţă Aphrodite's Child, al cărui prim album s-a vândut în peste un milion de copii numai în Franţa, făcându-l celebru în întreaga lume.

În anii 70' a lansat albume de succes ca "My Reason", "Happy To Be On An Island In the Sun", "Good Bye My Love, Good Bye", precum şi "Time" şi "Voice and Vision".

În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a scos albumul "The story of Demis Roussos" în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut. De atunci a militat, prin muzica sa, pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.

Demis Roussos a concertat de mai multe ori în România.

Comentarii

Ultimă oră