Sari la conținut
delicatese-culinare-la-oktoberfest-2017

Se dă startul renumitului festival al berii, Oktoberfest, care va primi publicul la această ediţie, în perioada 7-17 septembrie 2017 – în zona fostului Stadion Municipal. În acest an, braşovenii şi turiştii se vor putea bucura de tot felul de delicatese culinare, pregătite special pentru ei de comercianţii nou-veniţi. Asta pentru că organizatorii au invitat la Oktoberfest şi alte nume, diferite de cele de la ediţiile precedente.

Este vorba, de exemplu, de American BBQ, (sau barbecue), care este expresia modernă a unui obicei străvechi, foarte răspândit, în special în sudul Statelor Unite ale Americii, acela de a găti bucăţi mari de carne, folosind căldura şi fumul lemnului, într-o manieră delicată, fără grabă, un soi de alchimie a timpului şi aromelor, care transformă carnea în cea mai fragedă şi suculentă experienţă culinară.

„Ciao Italia” se transformă în perioada 7-17 septembrie în „Guten tag Brașov”! La Oktoberfest vor fi aduse cele mai renumite specialități culinare din însorita Italie, într-o atmosfera nemțească de basm! Cannoli, porchetta, salsiccia și multe altele îi vor aștepta pe gurmanzi la standul cu specialități italiene.

La eveniment vor fi prezenţi şi specialiştii restaurantului Wienner Wurst. Wienner Wurst este adus cu tradiţie, din inima Alpilor, iar maeştrii Wienner Wurst îi invită pe brașoveni la cele mai gustoase bucate. Gustul desăvârşit al cârnaţilor făcuţi pe jarul încins vor tenta cu siguranţă. De asemenea, cârnaţii vienezi autentici, preparaţi după reţete vechi de sute de ani, vor fi vedetele festivalului. Aceştia sunt gătiţi pe grătar şi sunt însoţiţi de salate delicioase tradiţionale şi sosuri alese. Totul este completat cu deserturi şi sucuri austriece originale.

Nu doar în corturi se vor degusta cele mai bune preparate, ci şi în afara acestora, unde în acest an va fi creată o zonă specială pentru comercianţi.


  Dacă v-a plăcut „Regele Ciolanelor”, aflaţi că îşi face timp şi vine şi în acest an la Oktoberfest, ca să le satisafacă poftele gurmanzilor. Cei prezenți vor putea savura deja celebrele ciolane bavareze, gătite la rotisor. Nu vor lipsi nici produsele ungureşti, printre care gulaşul tradiţional.


  „Căsuţa bavareză” îşi deschide porţile pentru a primi oaspeţi de seamă. Ei vor putea bea acolo bere germană, în diferite sortimente: weizenbier şi bere nefiltrată. Tot la „Căsuţa bavareză” se va comercializa cârnatul XXL, de 1 metru lungime, pentru cei care vin înfometaţi la festival.

Şi pentru că ne aflăm într-o frumoasă zonă montană, organizatorii și-au propus să se încadreze în peisaj cu ajutorul unei stâne tradiţionale, unde se vor găsi sărmăluţe în foi de viţă, pastramă de oaie şi bulzul făcut pe grătar. Asta pentru a-i mulţumi şi pe împătimiţii mâncărurilor tradiţionale.

Surprizele se vor ţine lanţ la mult aşteptatul eveniment al toamnei. Mayla va găti pentru public fructe de mare având, o reţetă originală. Iubitorii de peşte vor avea posibilitatea să se înfrupte din diferite tipuri de carne de peşte, care se vor găsi în cadrul unui stand special.


   Preferatele americanilor, burgerii și celebrul hot-dog, nu vor acumula absenţe nici în acest an. Pofticioşii vor avea de unde alege! Aceste produse vor fi aduse la eveniment de faimosul brutar din Braşov, Mons Mellis.

Dulciurile, vor fi desigur, bucuria copiilor. Dar nu numai. Organizatorii s-au gândit să vină la festival cu multe dulciuri. Peste 100 de sortimente le vor face cu ochiul celor, care vor să se lase îndulciţi. Balclavaua, turta dulce, ciocolata de casă şi clătitele vor intra în competiţie pentru cel mai bun gust dulce.

Dacă de la edițiile precedente ne-am obișnuit cu clătitele umplute cu dulceţuri aduse direct de la Timișoara, vor fi prezentate în premieră clătite cu mozzarella, cu şuncă sau cu telemea. Maeştrii se laudă că gustul lor este divin şi rivalizează cu celelalte clătite. Şi după o clătită sărată, merge şi mai bine o bere rece.


  Zona non-food va avea alocat un spaţiu generos. Acolo se vor vinde produse hand-made, de artizanat, suveniruri, antichităţi şi articole de îmbrăcăminte bavareze. Fanii Oktoberfest trebuie să ştie că îşi vor putea achiziţiona plăcuţe gravate cu numele festivalului berii. Pălăriile şi tricourile vor fi şi ele personalizate, ca să nu mai vorbim de halbele cu bere, râvnite chiar şi de marii colecţionari, ce îşi înnoiesc colecţiile impresionante la fiecare ediţie.

Iar costumele bavareze vor fi prezente în ediție nouă. Organizatorii OKTOBERFEST îi invită pe participanţi să îşi înnoiască garderobele cu costume tradiţionale bavareze, asta pentru a fi la modă în cele 11 zile de petrecere. Acestea vor putea fi achiziționate de la standul de suveniruri din interiorul cortului Wiesen.

Comentarii

Ultimă oră