Sari la conținut

Degustare de vinuri. Aflăm care este legătura între vin şi religie!

degustare-de-vinuri-aflam-care-este-legatura-intre-vin-si-religie

Pâinea şi vinul simbolizează viaţa, având o semnificaţie adâncă, fiind alimente esenţiale, proprii omului.

În Biblie întâlnim peste cinci sute de referiri la viţa de vie şi la vin, toate având înţeles adânc, încărcat de simboluri.

Vinul este una dintre principalele materii liturgice ale Bisericii Ortodoxe. În perioada Vechiului Testament, vinul era privit ca un dar al lui Dumnezeu şi ca un aliment de bază. Astăzi face parte din viaţa noastră de zi cu zi.

Împreună cu Invitatul Special Cristian MUNTEAN - Poet şi eseist, doctor în teologie şi Preot la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Braşov în această seară putem afla mai multe despre rolul vinului "cea mai de cinste materie", în cadrul unei "Degustări de Vinuri".

Totodată analizăm cartea Părintelui Profesor Jan Nicolae, de la Faculta­tea de Teologie din Alba Iulia, o carte care ţinteşte mai ales ini­ma credincioşilor ardeleni - "Iconografia Euha­ris­­tiei: Hristos, viţa cea adevărată şi vinul adevărului".

Pentru a stârni şi mai mult curiozitatea, vinurile prezente în cadrul degustării sunt de la Crama Elite Wine (Podgoria Miniș-Măderat ). Mustoasa de Maderat şi Burgundul Mare abia aşteaptă să impresioneze.

Toamna apetitul pentru vin creşte, iar acest eveniment ţine cont de aceste pofte. Vinul e poveste, vinul e creaţie.

Suntem invitaţi să petrecem o seară de neuitat alături de Somalier Independent Magdalena Crişan si Chef Arnold Romanescu la o degustare de vinuri premium din zona Miniş - Elite Wines, însoţite de gustări perfect asociate.

Evenimentul are loc JOI, 20 OCTOMBRIE 2016, începând cu ora 18:30, la Arnie's Studio Culinar, str. A.I. Cuza, nr. 6 (vis a vis de Hotel Ambient ) în Braşov.

Cei prezenţi vor avea parte de multe surprize.
   Preţ: 85 RON/ persoană. Locurile sunt limitate.

Comentarii

Ultimă oră