Sari la conținut
deficit-de-soferi-la-rat-brasov

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov se confruntă în continuare cu o lipsă de şoferi, ceea ce duce la apariţia unor probleme în ceea ce priveşte respectarea graficelor de circulaţie, spre nemulţumirea călătorilor, care sunt nevoiţi să stea prin staţii şi să călătorească cu autobuze aglomerate.

  RAT Braşov are în prezent 283 de conducători auto angajaţi, dar pentru ca organigrama să fie completă ar mai fi necesară angajarea altor 60 de persoane.

Anul trecut, Regia a reuşit să angajeze 66 de persoane, iar anul acesta încă 37, numai că, potrivit reprezentanţilor RAT, lipsa şoferilor este în continuare acută. Înrăutăţeşte situaţia şi realitatea că unii dintre angajaţi aleg să plece spre alte companii, iar alţii ies la pensie.

Interviuri de angajare se fac periodic.

Pentru a ocupa un post de conducător auto la RAT este necesar permis de conducere categoria D şi atestat de şofer profesionist. Acesta din urmă se poate obţine, în urma unui examen, după urmarea cursurilor de specialitate ale unei şcoli de şoferi.

Deşi RAT dă anunţuri de angajare periodic, prin intermediul agenţiilor de recrutare, în mediul online pe diverse site-uri, dar şi la AJOFM Braşov, braşovenii nu se înghesuie prea tare, preferând job-urile oferite de firmele private, unde se câştigă mai bine.

Reprezentanţii RAT susţin că nu doar la Braşov există această problemă, lipsă de şoferi având şi alte regii de transport din ţară.

Aşadar aviz şoferilor profesionişti din Braşov. Daca vă tentează un asemenea job, de raspundere şi dacă aveţi pregatirea necesară e bine de ştiut că RAT Braşov caută să angajeze şoferi.

Comentarii

Ultimă oră