Sari la conținut
decembrie-cu-amenzi

Amenzi de 32 de mii de lei!

Inspectorii de muncă au efectuat 76 de controale, în decembrie, pentru a verifica modul în care angajatorii respectă masurile impuse pe perioada pandemiei. În urma acestor controale au fost aplicate amenzi pentru deficiențele constatate, dar și 32 de avertismente.

" În principal sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului așa cum este definit de prevederile legii, nerespectarea distanței între mese și funcționarea în spații închise destinate alimentației publice deși incidența COVID-19 depășea indicele 3. În afara acestor controale, având în vedere strategia națională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat în luna decembrie un număr de 131 de controale, fiind depistate 23 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată, pentru care un număr de 27 de angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare de 300.000 de lei." a declarat Dan Suciu, inspector șef adj ITM Brașov.


În ceea ce priveşte respectarea completarea si transmiterea REVISAL au fost efectuate un număr de 119 de controale, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 3000 de lei și 2 avertismente.

Comentarii

Ultimă oră