Sari la conținut

De Ziua Mondială a Inimii, continuă Campania „Dialoguri cu pacienţii”

de-ziua-mondiala-a-inimii-continua-campania-dialoguri-cu-pacientii

Ziua Mondiala a Inimii este sărbătorită în fiecare an pe 29 septembrie.


  Şi tocmai ca să puncteze acest eveniment, Campania „Dialoguri cu pacienţii” continuă astăzi 29 septembrie, ora 16.00, în sala de curs a Spitalului de Cardiologie Clinicco Braşov (str. Şcolii nr.8) cu tema angina pectorală – cardiopatia ischemică, ateroscleroza.

Participarea se face pe baza completării formularelor de înscriere puse la dispoziţie de farmaciile EcoFarmacia din Braşov. La final, celor interesaţi le vor fi măsurate tensiunea arterială şi glicemia.

Campania „Dialoguri cu pacienţii” este o campanie de informare şi educaţie în prevenţia bolilor cardiovasculare, iniţiată de Clinicco şi EcoFarmacia şi se concretizează prin întâlniri lunare. Campania se adresează persoanelor care doresc să participe la dialoguri cu medicii şi farmaciştii pe diverse teme de sănătate.


   Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces din lumea civilizată: bolile cardiovasculare.

La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Previziunile sunt sumbre. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se estimează ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza afecţiunilor cardiovasculare.

În fiecare an, 29 septembrie marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat la nivel internaţional de World Heart Organization şi care doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.

În România, evenimentul este organizat de către Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, deoarece, începând cu anul 2005, aceasta din urmă este membră cu drepturi depline a World Heart Federation.

Comentarii

Ultimă oră